Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Upgrade to Kitkat without loosing data/root? Or reroot after?

OP ManUtdRul3

13th January 2014, 07:36 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
114 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Hi, can I upgrade my Note 3 to KitKat without losing any of my data? I'm on stock 4.3, build number has MJ6, baseband has MJ4?

Can I do this a) without loosing root or; b) and re-root afterwards? If so, how?

Thanks.
13th January 2014, 07:52 PM   |  #2  
jaythenut's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,645
 
5,466 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by ManUtdRul3

Hi, can I upgrade my Note 3 to KitKat without losing any of my data? I'm on stock 4.3, build number has MJ6, baseband has MJ4?

Can I do this a) without loosing root or; b) and re-root afterwards? If so, how?

Thanks.

it will be a factory reset so have to backup
i think you can root with this http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2466423
13th January 2014, 07:52 PM   |  #3  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Flag York
Thanks Meter: 1,511
 
3,701 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ManUtdRul3

Hi, can I upgrade my Note 3 to KitKat without losing any of my data? I'm on stock 4.3, build number has MJ6, baseband has MJ4?

Can I do this a) without loosing root or; b) and re-root afterwards? If so, how?

Thanks.

Yes to not losing data. You will lose root, and you can easily re-root with CF-Autoroot afterwards.

EDIT @jaythenut beat me... I didn't factory wipe, i just dirty flashed over mine.. worked fine (well after the third atempt)


OH MATE, I TAKE IT ALL BACK, JUST SEEN YOUR USERNAME hahaha #COYG!!
Last edited by radicalisto; 13th January 2014 at 07:58 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to radicalisto For This Useful Post: [ View ]
13th January 2014, 07:58 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
114 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by jaythenut

it will be a factory reset so have to backup
i think you can root with this http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2466423

Quote:
Originally Posted by radicalisto

Yes to not losing data. You will lose root, and you can easily re-root with CF-Autoroot afterwards.

EDIT @jaythenut beat me... I didn't factory wipe, i just dirty flashed over mine.. worked fine (well after the third atempt)

Hmm okay. This is the official leak for KitKat right? Did you flash it through recovery?
13th January 2014, 08:00 PM   |  #5  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Flag York
Thanks Meter: 1,511
 
3,701 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ManUtdRul3

Hmm okay. This is the official leak for KitKat right? Did you flash it through recovery?

Needs flashed via PC-ODIN due to the bootloader needing to be upgraded.

And Yuhs that is the right KK - XEO and OXX are identical.
The Following User Says Thank You to radicalisto For This Useful Post: [ View ]
13th January 2014, 08:16 PM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
114 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by radicalisto

Needs flashed via PC-ODIN due to the bootloader needing to be upgraded.

And Yuhs that is the right KK - XEO and OXX are identical.

Wait so how did you do it without wiping data? I might just do it and wipe data since it's too much effort otherwise haha.

Also,

That is all
The Following User Says Thank You to ManUtdRul3 For This Useful Post: [ View ]
13th January 2014, 08:19 PM   |  #7  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Flag York
Thanks Meter: 1,511
 
3,701 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ManUtdRul3

Wait so how did you do it without wiping data? I might just do it and wipe data since it's too much effort otherwise haha.

Also,

That is all


My data was intact when I got it fired up, dunno why. ---- aren't Man U 8th now? Manchester is blue now lol
13th January 2014, 08:24 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 9
 
114 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by radicalisto

My data was intact when I got it fired up, dunno why. ---- aren't Man U 8th now? Manchester is blue now lol

I guess I'll just wipe the data anyway. It won't take that long to restore it, especially considering my broadband was finally installed today!

Nope, 7th (as if it's miles better!), but here, you'll like this: http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/
The Following User Says Thank You to ManUtdRul3 For This Useful Post: [ View ]
13th January 2014, 08:28 PM   |  #9  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Flag York
Thanks Meter: 1,511
 
3,701 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ManUtdRul3

I guess I'll just wipe the data anyway. It won't take that long to restore it, especially considering my broadband was finally installed today!

Nope, 7th (as if it's miles better!), but here, you'll like this: http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/

lol, yeah seen that site before... I have the great fortune of living with two Spud fans and a Liverpool fan...

Yeah data wipes aren't too bad, especially as the play store restores your apps for you now.. just gotta log back into a few is all

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes