Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Touch screen not working propertly after charging

OP 3mL

9th January 2014, 03:31 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Norrköping
Thanks Meter: 17
 
239 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
I put my XZU in the magnetic dock overnight and now the touch screen is acting all weird.
Could it break because of instable current?
Where I'm at the power is not very stable and I'm worried the phone is broken.

Is there anything I can do? Can't go to a repair center juat yet.. Will a factory reset fix it?
9th January 2014, 03:56 AM   |  #2  
blueether's Avatar
Senior Member
Flag Te Awamutu, New Zealand
Thanks Meter: 1,522
 
3,191 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Give it a really good clean?
12th January 2014, 04:25 PM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Norrköping
Thanks Meter: 17
 
239 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by blueether

Give it a really good clean?

Really?

Imma go ahead and upgrade it to 4.3 with a clean installation, else I have to go get the warranty...

The place where I was charging it had very bad electricity with flicking lights and power breaks all night long, since I had it charging overnight the touch digitizer must've fried or something.
Can't really think of anything else that could've done it.
12th January 2014, 10:27 PM   |  #4  
hamdogg's Avatar
Senior Member
Flag New Zealand
Thanks Meter: 1,025
 
1,511 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by 3mL

Really?

Imma go ahead and upgrade it to 4.3 with a clean installation, else I have to go get the warranty...

The place where I was charging it had very bad electricity with flicking lights and power breaks all night long, since I had it charging overnight the touch digitizer must've fried or something.
Can't really think of anything else that could've done it.

No there is a breaker inside the ultra going from USB and Magconnector to your device. This would break first and your device would stop charging. Which is a cheaper fix then your whole main board.
Sounds like you need to clean your screen... or a random issue that just started happening.. it should go away
13th January 2014, 09:37 PM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Norrköping
Thanks Meter: 17
 
239 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by hamdogg

No there is a breaker inside the ultra going from USB and Magconnector to your device. This would break first and your device would stop charging. Which is a cheaper fix then your whole main board.
Sounds like you need to clean your screen... or a random issue that just started happening.. it should go away

Yet the phone stopped working after being on charge overnight... And really, the screen cannot get more clean than clean.
I was able to factory reset it after a while and I also upgraded it to 4.3 through Sony Companion yet the problem persisted.
I took it back to the shop and they agreed on that something isn't right with the hardware and I'll have it back in a few weeks in working condition.

Something must've gotten broken with the touch digitizer, I hardly believe it's a software issue.

Ah well, now I get to use my old Nokia 3310!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes