FORUMS

OnePlus Addresses Reservation List Cheating

Jake Cooper figured out how to bump his place up on OnePlus’ reservation list and … more

OnePlus 2 Benchmark Scores Show Its Muscle

This video by FoneArena contains all the popular benchmarks being tested on the OnePlus 2, … more

Sony’s Emergence in The Middle: Is The Price Right?

Sony’s Electronics Division is not in its best days, and its smartphone … more

HTC Delivering Ads Straight to Sense Home

HTC’s 2015 has been a year marked by a desperate search for revenue.The HTC One M9 … more

[Q] [SOLVED] Sim card not detected

8 posts
Thanks Meter: 8
 
By Virt2al, Junior Member on 13th January 2014, 06:16 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I tried installing http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2578828 and it said that installation was successful but when I started the phone I had no service. I tried manually searching for networks but I got a "Unfortunately Settings has stopped working". I had a backup right before installing this but there was a problem with it and couldn't restore. I tried factory reset but now I just get a "Unfortunately phone.android.com proccess has stopped working" when I start the phone and the Settings crash whenever I try to do something and still sim card is not recognized. I tried it on a different phone there was no problem. I am thinking about reseting with CWM but I am hoping you can help me before I do that.
Last edited by Virt2al; 14th January 2014 at 08:55 AM.
 
 
13th January 2014, 06:44 AM |#2  
noahvt's Avatar
Senior Member
Flag Antwerpen
Thanks Meter: 450
 
More
I had the same try taking out your sim and clean it that did it for me

EDIT: does it work when you remove the mod?

Sent from my C5303 using xda app-developers app
Last edited by noahvt; 13th January 2014 at 06:52 AM.
13th January 2014, 06:52 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Just tried it but didn't help.
Actually when I remove it and insert it while the phone is on it says "Sim card removed" or "Sim card inserted" and then restarts.
I tried removing it but same thing.
And after I did the factory reset I thought it would delete the mod but it didn't help.
Last edited by Virt2al; 13th January 2014 at 08:12 AM.
13th January 2014, 10:27 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 2,208
 
More
Get a new simcard.. This will solve the problem (most of the time)
13th January 2014, 11:10 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 8
 
More
I'm not sure if it will fix it. I tried my sim card on a different phone and it was working fine. I tried a sim card from a different carrier and it still wasn't working on my phone.
Last edited by Virt2al; 13th January 2014 at 11:14 AM.
13th January 2014, 11:36 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 2,208
 
More
Normaly a new one does not cost anything so it is worht a try. If its still not working then I suggest you let your phone be repaired.
13th January 2014, 02:10 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Normally they don't charge but in my country they do....
That's why I prefer to try repairing it myself and as a last resort to give it to someone....
Still trying to figure out how to though... I'm thinking of trying to go back to stock rom and see if that helps or install CM10 or 11...
Will write again after my tries.
14th January 2014, 07:49 AM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Well I couldn't find what exactly was doing the problem but I found a solution. I repaired my phone with PC Companion and everything is fine now...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes