5,603,981 Members 43,715 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

No sound after unplugging hdmi

Tip us?
 
tchaari
Old
#1  
tchaari's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1331
Posts: 1,118
Join Date: Dec 2011
Default No sound after unplugging hdmi

Hey guys,
I have a strange issue with my S4. I plugged a HDMI cable from a friend to my TV and it worked fine with sound. I unplugged it and I gave the cable back to his owner. Now I noticed that my S4 can't produce any sound on the speaker. I wiped all, reflashed a new ROM but nothing helped.
Someone faced that issue please?
- Official Nexus S and Nexus S 4G maintainer in Slim Roms Team
- If you like my work, please hit thanks or donate to our team in order to maintain our servers (we pay for them).
 
Misterjunky
Old
(Last edited by Misterjunky; 27th December 2013 at 08:17 AM.)
#2  
Misterjunky's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1881
Posts: 3,948
Join Date: Jan 2011
Location: Bakersfield, California

 
DONATE TO ME
Thumbs up re: audio issue

Quote:
Originally Posted by tchaari View Post
Hey guys,
I have a strange issue with my S4. I plugged a HDMI cable from a friend to my TV and it worked fine with sound. I unplugged it and I gave the cable back to his owner. Now I noticed that my S4 can't produce any sound on the speaker. I wiped all, reflashed a new ROM but nothing helped.
Someone faced that issue please?
Go into Settings>My Device>Sound>HDMI
and click on "Audio output" and be sure that
it's set to "Stereo" and not "Surround".

Good luck!
Have a great day, enjoy!

Don't forget it takes less time to click the "THANKS" button than to type "thank you".
(unless you type very fast).



 
tchaari
Old
#3  
tchaari's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1331
Posts: 1,118
Join Date: Dec 2011
Thank you for the suggestion but i tried both without success

Sent from my Nexus S using XDA Premium 4 mobile app
- Official Nexus S and Nexus S 4G maintainer in Slim Roms Team
- If you like my work, please hit thanks or donate to our team in order to maintain our servers (we pay for them).
 
tchaari
Old
#4  
tchaari's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1331
Posts: 1,118
Join Date: Dec 2011
Finally resolved. It was a hardware problem and it is fixed now after opening the phone and cleaning the mother board

Sent from my Nexus S using XDA Premium 4 mobile app
- Official Nexus S and Nexus S 4G maintainer in Slim Roms Team
- If you like my work, please hit thanks or donate to our team in order to maintain our servers (we pay for them).
Tags
hdmi unplugged, no more sound
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes