Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,823 Members 52,002 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Somewhat bricked my phone, but maybe recoverable?

Tip us?
 
bobDOLLE
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2014
Unhappy [Q] Somewhat bricked my phone, but maybe recoverable?

So after following 18 guides on trying to unlock my phone, I think I bricked it *gets stuck at HTC screen*

The current state I am in is, I have Clockwork mod installed and I can still get into the Hboot, but it says my device is an Ace... i'm not sure why. Anyway I was getting frustrated and I think I formatted my /system on my phone. What can I do to get it back or restore my phone?

- I have access to CWM and Hboot


Thank you for your help.
 
bananagranola
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 1600
Posts: 3,778
Join Date: Jul 2012
What have you done?
 
bobDOLLE
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by bananagranola View Post
What have you done?
It's more like what haven't I done.

The latest things I did was use Clockwork Mod and I formatted everything including my /system/ folder. I did this because I was fed up and my root attempts had broken my WiFi so I wanted to get back to square 1 and try again.

Can I restore an original ROM and get rid of Clockwork Mod, if all I can really access right now is Hboot and Clockwork mod?
 
bananagranola
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 1600
Posts: 3,778
Join Date: Jul 2012
Formatting system does not go back to square one. Did you unlock your bootloader with HTCDev? If so, did you relock? Did you try to S-Off, and if so, with AAHK? AAHK2? Manually? Did you root? Did you flash a recovery other than CWM? Did you flash the right version? Those things could all matter. That's why I'd like to know exactly what you did.

If you can't remember, boot into the bootloader. What does it say?
 
bobDOLLE
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by bananagranola View Post
Formatting system does not go back to square one. Did you unlock your bootloader with HTCDev? If so, did you relock? Did you try to S-Off, and if so, with AAHK? AAHK2? Manually? Did you root? Did you flash a recovery other than CWM? Did you flash the right version? Those things could all matter. That's why I'd like to know exactly what you did.

If you can't remember, boot into the bootloader. What does it say?
I tried AAHK initially but it was not working.

I unlocked with HTCDev. I got the CID key and it said it was successful.
I don't think I relocked, not on purpose anyway.
I tried to S-off with this method:

Code:
boot to recovery (yes, the screen may well be blank, but adb should work fine)
adb push gfree /tmp/
adb shell chmod 775 /tmp/gfree
adb shell /tmp/gfree -f   >> yeilds – s-off, supercid, sim-unlock
However when I tried this I got an error at the end

Code:
Attempting to power cycle eMMC… Failed. 
No such directory
That should have been the last step and I would have been golden. However since it did not work, and because the guy does not support these actions, I found a much simpler application to do S-OFF and root all in one. However now that application says my phone is a device called "ace" and it will not work, which is why I was trying to go backwards.


And I only just saw now that AAHK2 is out........ ugh. I just want to go back to the beginning. I will post why my phone says in recovery mode to provide more info when I get home.

Thanks for the help so far.
 
bobDOLLE
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2014
Also would anyone know how I could get my hands on the original rom that would come with a Telus HTC DHD?
 
JJeamy
Old
#7  
JJeamy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 134
Posts: 384
Join Date: Feb 2012
Location: http://forum.xda-developers.com/usercp.php
like what bananagranola said..you must show us what the state of your phone bootloader now..then we can continued help and guide you what the next step you must to do..

just turn on your phone with pressing and hold volume down+power until get inside phone bootloader..then you can tell us what the state is..?
example like this..:

**UNLOCKED**
ACE PVT SHIP S-ON RL
Hboot -2.00.0027
MICROP-0438
RAdio -26.14.04.28_M
Emmc-boot
Sep 7 2011 ,19:0:24
press the button .. then you have proved that you really appreciate someone help

HTC Sensation XE Z715e >>S-OFF||4Ext_Recovery||ViperS 5.1.0 Sense 5 ROM
HTC Desire S>>S-OFF||4Ext_Recovery||MDDI Panel-Hopefully future development Kernel
Samsung Galaxy Y SCH-I509>>Stock
Blackberry Bellagio 9790>>Hybrid OS TheZoners_XHDTuning Series 7.1
 
bobDOLLE
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2014
Here is what it says

Code:
UNLOCKED
ACE PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-2.00.0029
MICROP-0438
RADIO-26.14.04.28_M
eMMC-boot
Dec 22 2011,14:28:19
 
bobDOLLE
Old
(Last edited by bobDOLLE; 15th January 2014 at 11:27 PM.)
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2014
Ok good news! I used clockwork recover to bring my phone back to something... hopefully it was smart. I bought it to this

DHD_WWE_3.12.405.1_STOCK_rooted_by_nitr00


My wifi is still broken, when I go to it it jsut says error. Could this be a bad Radio version?

My current software version is
2.3.5
3.0 htc sense
software is 3.12.405.1_rooted_by_nitr00

What steps should I take now that I am in this position? I am still trying to get my phone in a state that I can use my Rogers sim card. Currently I cannot find any networks with my card. I am still at the above stats, S-ON, etc..
 
JJeamy
Old
#10  
JJeamy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 134
Posts: 384
Join Date: Feb 2012
Location: http://forum.xda-developers.com/usercp.php
Quote:
Originally Posted by bobDOLLE View Post
Ok good news! I used clockwork recover to bring my phone back to something... hopefully it was smart. I bought it to this

DHD_WWE_3.12.405.1_STOCK_rooted_by_nitr00


My wifi is still broken, when I go to it it jsut says error. Could this be a bad Radio version?

My current software version is
2.3.5
3.0 htc sense
software is 3.12.405.1_rooted_by_nitr00

What steps should I take now that I am in this position? I am still trying to get my phone in a state that I can use my Rogers sim card. Currently I cannot find any networks with my card. I am still at the above stats, S-ON, etc..
firstly to debrand you phone is you can try AAHK2 script method, you can look in this thread.. just try look and read carefully before running that script..

hope this help..
press the button .. then you have proved that you really appreciate someone help

HTC Sensation XE Z715e >>S-OFF||4Ext_Recovery||ViperS 5.1.0 Sense 5 ROM
HTC Desire S>>S-OFF||4Ext_Recovery||MDDI Panel-Hopefully future development Kernel
Samsung Galaxy Y SCH-I509>>Stock
Blackberry Bellagio 9790>>Hybrid OS TheZoners_XHDTuning Series 7.1

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...