Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,782,883 Members 41,351 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Wifi cannot go past "turning on" status - Galaxy Grand Quattro

Tip us?
 
theguynamedjake
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 35
Posts: 59
Join Date: Jan 2014
Location: Marikina City
Default [Q] Wifi cannot go past "turning on" status - Galaxy Grand Quattro

I think I've messed up again. Whenever I try to turn my wifi on, it gets stuck at the "turning on" status and then crashes after a couple of minutes. I have no error messages. It just closes after some time. The last thing I remember I did regarding wifi was to recover a stored password using Wifi Password Recovery App. Then this happened.

My phone is rooted and I have cwm. I've tried basic troubleshooting like power cycling, deleting wpa supplicant file (found in a post somewhere), tried turning wifi on using allsahare play, untweaking internet, but they just didn't work.

I'm ready to flash a stock ROM. But I'm just curious if you have any other suggestions before I do it because I've read some posts saying that reflashing didn't work as well.

Please help XDA Developers!
 
theguynamedjake
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 35
Posts: 59
Join Date: Jan 2014
Location: Marikina City
I guess no one has the solution yet. But I have discovered something, and I hope this would help. I found the file, init.qcom.wifi.sh, using root browser. I executed it and I got a script output stating an error. WI-FI chip ID is not specified. I have attached screenshots so you may as well check them out. Also, I noticed the files under date\misc\wifi are all 0.00 B which i think means they are empty. Please help experts.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-16-12-40-16.png
Views:	75
Size:	219.2 KB
ID:	2519148   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-16-12-40-33.png
Views:	47
Size:	120.6 KB
ID:	2519149   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-16-12-40-46.png
Views:	36
Size:	93.5 KB
ID:	2519150   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-16-12-41-34.png
Views:	33
Size:	178.2 KB
ID:	2519151   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-16-12-42-01.png
Views:	30
Size:	176.7 KB
ID:	2519152  

 
KayDe2797
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 124
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by theguynamedjake View Post
I guess no one has the solution yet. But I have discovered something, and I hope this would help. I found the file, init.qcom.wifi.sh, using root browser. I executed it and I got a script output stating an error. WI-FI chip ID is not specified. I have attached screenshots so you may as well check them out. Also, I noticed the files under date\misc\wifi are all 0.00 B which i think means they are empty. Please help experts.
First of all you've got to flash any custom rom available in order to use wifi again !!!
Now regarding this issue u've just mentioned I'll try to investigate it further !!!
The Following User Says Thank You to KayDe2797 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
theguynamedjake
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 35
Posts: 59
Join Date: Jan 2014
Location: Marikina City
Thanks man. I flashed JASP ROM and its working fine now.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes