Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Allshare cast conundrum

OP logicredefined

16th January 2014, 06:50 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Long time viewer, first time posting.

I'm a science teacher and I use a galaxy note 10.1 (original) to do my lectures and I project the image on the screen with allshare cast. The problem is, our school has old projectors with no HDMI and only XGA resolution. Up until now, I have been using an HDMI --> DVI cable which displays the image clearly. The problem of course is that there is no sound. I don't need sound most of the time, so I've been getting by without it.

However, after reading a few threads on here I found that people had success using allshare with the Cable Matters active HDMI --> VGA with audio cable on amazon. So I picked up one of those. I connected the cable and sound, made sure to power it with the usb cable, and it shows up with just a black screen. No matter what configuration it is in, it just shows a black screen. When I pull the HDMI cable out of allshare and put it into a laptop (acer chromebook), the image displays on the screen fine. So the VGA cable and adapter both work.

Allshare works on the projector with DVI, but not VGA, whereas a laptop works with both on the same projector. Any help?
17th January 2014, 12:33 AM   |  #2  
Senior Member
Flag San Francisco Bay Area
Thanks Meter: 728
 
1,501 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
More
Does that HDMI-VGA adapter support HDCP? I'm pretty sure there's been a change to the ASCD to require HDCP support on the "display" end.
17th January 2014, 04:07 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by kcrudup

Does that HDMI-VGA adapter support HDCP? I'm pretty sure there's been a change to the ASCD to require HDCP support on the "display" end.

I did see that, though I'm still on the old LJ02 firmware and furthermore the others I've heard with hdcp issues received a message saying that the device was not hdcp compatible. In my case I cant even see the allshare cast instruction screen (it's black) but I CAN see the dongle on my device and connect.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes