Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,801 Members 43,992 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Anyone want this Google Play Edition Moto G?

Tip us?
 
eksasol
Old
(Last edited by eksasol; 17th January 2014 at 07:06 PM.)
#11  
Senior Member
Thanks Meter 688
Posts: 2,728
Join Date: Nov 2009
....
 
RealSlimShadyMC
Old
#12  
RealSlimShadyMC's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 708
Posts: 1,219
Join Date: Aug 2013
Location: Exmouth, UK
Nonononononono. Lockcreen will be transparent. Stock feature of systemui.apk. homescreen will have bars without a launcher that supports transparency

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk


XDA Banner
 
bozzykid
Old
#13  
Senior Member
Thanks Meter 600
Posts: 1,950
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by eksasol View Post
some of the replies doesn't have a clue what you are asking since they haven't used a Nexus 5. I don't know for sure since I don't have a Moto G Google edition. I think if it doesn't come with a Google launcher like the Nexus 5 it's safe to assume the lockscreen will also have a black bar. Though the point of Google edition is you can unlock the bootloader and easy install custom roms so if stock don't have it you can flash a framework mod with transparent lockscreen. If you aren't planning to root then I don't think it's necessary to get the Google play edition imo.

sent via tapatalk
You don't need to root to get a transparency in the launcher. You just need a launcher that supports transparency like Nova Launcher. Also, the lock screen should have a transparent status bars by default.
The Following User Says Thank You to bozzykid For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
RealSlimShadyMC
Old
#14  
RealSlimShadyMC's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 708
Posts: 1,219
Join Date: Aug 2013
Location: Exmouth, UK
Are you rooted? Do YOU want stock launcher with transparency, and stock wallpapers? Own a GPe? Replace the file in system/priv-app with this https://www.dropbox.com/s/xco9j32o19eidqx/launcher2.apk made this for Nexus 4 but I figured it'll work on anything

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk


XDA Banner
 
Rusty!
Old
#15  
Rusty!'s Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1749
Posts: 7,914
Join Date: Jan 2010
Location: Portsmouth
Or just use the Launcher2 from Moto's 4.4 update which has transparency.
Google Nexus 5 on Three UK
 
mike21pr
Old
#16  
mike21pr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 81
Posts: 1,320
Join Date: May 2008
Location: San Juan
Ill have to see when it arrives, my question is because when my nexus 4 got kitkat update, the laucher had black bars as well as lockscreen which was expected, I changed to Google Launcher and the homescreen was transparent as promised but It did not affect lockscreen when it came to that and I wondered if it was the same thing here.

Ill find out Monday thanks all who helped
Carrier: AT&T USA
Current OS: Android 4.4.2 KitKat (Stock)
Current Device: Moto G Google Play Edition
 
RealSlimShadyMC
Old
#17  
RealSlimShadyMC's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 708
Posts: 1,219
Join Date: Aug 2013
Location: Exmouth, UK
Quote:
Originally Posted by Rusty! View Post
Or just use the Launcher2 from Moto's 4.4 update which has transparency.
This is the same apk, buy I added back Google stock wallpapers SL you have both I hated launcher2 with bars

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

---------- Post added at 08:27 PM ---------- Previous post was at 08:26 PM ----------

Quote:
Originally Posted by mike21pr View Post
Ill have to see when it arrives, my question is because when my nexus 4 got kitkat update, the laucher had black bars as well as lockscreen which was expected, I changed to Google Launcher and the homescreen was transparent as promised but It did not affect lockscreen when it came to that and I wondered if it was the same thing here.

Ill find out Monday thanks all who helped
4.4.1 introduced transparent lock screen to all devices

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk


XDA Banner
The Following User Says Thank You to RealSlimShadyMC For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Penetratore
Old
#18  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 73
Join Date: Dec 2010
Location: Kraków
One thing that bothers me is that in the GPE it is written that FM radio not included.
Is this SW related or is this missing in the HW.
If it's hardware the this is a different version and Rom.
If it's software then how can this work. Loading a clean rom from the Europe versions?

Can somebody test this?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes