Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Can We Flash Radios?

OP RBarnett09

18th January 2014, 04:07 AM   |  #1  
RBarnett09's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta, GA
Thanks Meter: 289
 
1,230 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
I had an HTC phone and I could flash radios. Can the same be done with the S3?
Note that the bootloader is unlocked.

And if so, does anyone know where I can get the latest radio from the I535VRUCML1 update?

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
18th January 2014, 04:27 AM   |  #2  
BadUsername's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 806
 
1,594 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by RBarnett09

I had an HTC phone and I could flash radios. Can the same be done with the S3?
Note that the bootloader is unlocked.

And if so, does anyone know where I can get the latest radio from the I535VRUCML1 update?

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1788313

Read the entire op.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
The Following 2 Users Say Thank You to BadUsername For This Useful Post: [ View ]
18th January 2014, 04:34 AM   |  #3  
RBarnett09's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta, GA
Thanks Meter: 289
 
1,230 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by BadUsername

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1788313

Read the entire op.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2

Now I'm confused.
It says to not flash anything but then gives links to them and recommends to flash one. :what:

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
18th January 2014, 04:39 AM   |  #4  
BadUsername's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 806
 
1,594 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by RBarnett09

Now I'm confused.
It says to not flash anything but then gives links to them and recommends to flash one. :what:

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app

Definitely doesn't say that.

It says do not flash an ml1 firmware package. He says specifically to flash the latest mf1 firmware package, then flash the ml1 radio only. It's a little confusing, so make sure you understand it before you flash anything.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to BadUsername For This Useful Post: [ View ]
18th January 2014, 04:47 AM   |  #5  
RBarnett09's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta, GA
Thanks Meter: 289
 
1,230 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by BadUsername

Definitely doesn't say that.

It says do not flash an ml1 firmware package. He says specifically to flash the latest mf1 firmware package, then flash the ml1 radio only. It's a little confusing, so make sure you understand it before you flash anything.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2

So right now I'm rooted with BMB1.
Basically flash the MF1 radio and then flash the ML1 radio, rather than just jumping from BMB1 straight into ML1?

Sorry man, I'm just still confused on what it's saying.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
18th January 2014, 04:54 AM   |  #6  
RBarnett09's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta, GA
Thanks Meter: 289
 
1,230 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
This is my comprehension...
I'm on MB1 still.
So I must go here and flash MF1 for D2VZW:
http://invisiblek.org/d2firmware.html

Then go here: http://invisiblek.org/sch-i535/modem..._ML1_modem.zip
and the ML1 radio should start downloading... then flash it?

Both of these are good to flash in recovery without any wipes.

Is this correct? Lol.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
Last edited by RBarnett09; 18th January 2014 at 04:58 AM.
18th January 2014, 04:57 AM   |  #7  
BadUsername's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 806
 
1,594 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by RBarnett09

This is my comprehension...
I'm on MB1 still.
So I must go here and flash MF1 for D2VZW:
http://invisiblek.org/d2firmware.html

Then go here:
and the ML1 radio should start downloading... then flash it?

Both of these are good to flash in recovery without any wipes.

Is this correct? Lol.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app

Perfect, exactly right.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to BadUsername For This Useful Post: [ View ]
18th January 2014, 04:58 AM   |  #8  
RBarnett09's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta, GA
Thanks Meter: 289
 
1,230 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by BadUsername

Perfect, exactly right.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2

Dude, you're awesome.
Thank you.
Sorry for the bad comprehension.
My brain is drained and junk.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
18th January 2014, 05:17 AM   |  #9  
RBarnett09's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta, GA
Thanks Meter: 289
 
1,230 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by BadUsername

Perfect, exactly right.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2

It doesn't matter what ROM I'm on while flashing either of these files does it?
I'm currently on LiquidSmooth 3.0 nightly... android 4.4.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
18th January 2014, 05:45 AM   |  #10  
jmxc23's Avatar
Senior Member
Flag New York
Thanks Meter: 981
 
1,676 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by RBarnett09

It doesn't matter what ROM I'm on while flashing either of these files does it?
I'm currently on LiquidSmooth 3.0 nightly... android 4.4.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app

As long as the rom is kit kat based then you are fine.

The Following User Says Thank You to jmxc23 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes