Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Android OS Battery drain since 4.3

OP samylyes2304

18th January 2014, 08:53 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
19 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Hi,
Since the 4.3 update on my ZR I have a big battery drain problem, with android OS eating up sometimes more than 50 % of my battery and keeping the phone awake for approximately 10 hours.
Anybody have a solution ?Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1390031365883.jpg
Views:	3553
Size:	66.7 KB
ID:	2523378Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1390031586867.jpg
Views:	3555
Size:	55.2 KB
ID:	2523384Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1390031606520.jpg
Views:	3312
Size:	48.5 KB
ID:	2523386

Envoyé de mon C5502 en utilisant Tapatalk
18th January 2014, 05:20 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 136
 
905 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
get wake lock detector or better battery stats to pin down,have u enabled location based wifi.it had huge drain on mine.i froze it using titanium
19th January 2014, 10:50 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
19 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
I did use BBS and I found out that my battery drain comes from mmc1_detect but I couldn't find out how to get rid of this wakelock, any one have any idea ?



Envoyé de mon C5502 en utilisant Tapatalk
20th January 2014, 07:52 AM   |  #4  
itandy's Avatar
Senior Member
Hong Kong
Thanks Meter: 1,065
 
1,730 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by samylyes2304

I did use BBS and I found out that my battery drain comes from mmc1_detect but I couldn't find out how to get rid of this wakelock, any one have any idea ?



Envoyé de mon C5502 en utilisant Tapatalk

Seems like a SD card issue to me. Unless you're mounting and un-mounting the SD card all the time, it's not quite normal to have this wakelock for more than an hour.

Do you have another SD card to test? Or you might try formatting your existing SD card. It's possible some of the media files inside are corrupted.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes