Post Reply

[Q] No USB recognition wit [ROM][JB 4.2.2][CM10.1] for Lenovo Ideapad K1 3G+Wifi

17th January 2014, 01:36 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
18 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
I updated my K1 with the [ROM][JB 4.2.2][CM10.1] for Lenovo Ideapad K1 3G+Wifi from [ROM][JB 4.1.2 JZO54K] CM10 for Ideapad K1 v6.1 3G+Wifi. Everything went well, I have the listed gapps also flashed in. No software issues at all, I finally have the rotation lock working again after 2 years of not having it. My issue is that after flashing in the new rom (file named: cm-10.1.3-RELEASE-k1-wifi) the USB connection from the tablet to the computer is no longer recognized.

-went into 'USB Computer Connection' under the Storage settings and ensured the "Media Device(MTP)" was checked off
-went into developer settings and ensured that the USB Debug settings was unchecked
-rebooted both tablet and computer
-unplugged and replugged in the USB cable multiple times.

Re-installed the kaschemme cm-10.1.3-RELEASE-k1-wifi, ensureing I did a complete wipe, cleared cache and DALVIK cache then installed ROM and GAPPS. Rebooted and went though set-up again. Plugged in the USB.. nothing. Checked USB Computer connection and it's set to media device.

The USB was working, that's how I got the ROMs onto the tablet in the first place. Does anyone know of a way to get the USB support working again??

Thx
18th January 2014, 07:00 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
18 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Update:

I flashed in the kaschemme's cm-10.1-20130707-EXPERIMENTAL-k1-wifi_v1 and I now have the USB support working again. I'm going to test the build out and see if there is any issues.

Another Update:

I updated my K1 with kaschemme's cm-10.1.3-RELEASE-k1-wifi version of 4.2.2 to see if the the previous flash corrected the USB, and I've lost USB support again. I don't know if it's my tablet specifically, but it looks like there is something wrong in that particular ROM.
Last edited by bwoodfield; 18th January 2014 at 08:27 PM.
19th January 2014, 01:16 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 199
 
597 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by bwoodfield

Update:

I flashed in the kaschemme's cm-10.1-20130707-EXPERIMENTAL-k1-wifi_v1 and I now have the USB support working again. I'm going to test the build out and see if there is any issues.

Another Update:

I updated my K1 with kaschemme's cm-10.1.3-RELEASE-k1-wifi version of 4.2.2 to see if the the previous flash corrected the USB, and I've lost USB support again. I don't know if it's my tablet specifically, but it looks like there is something wrong in that particular ROM.

I have two K1's, one with a 11/21 build date (tester) and the other with a 9/22 build date, both CM 10.1.3. They both show up on my PC as lenova K1 and I can transfer files back and forth. That was on a Windows 8.1 machine. Sorry I can't offer any help.

Sent from my Ideapad K1 using XDA Premium HD app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Thinkpad Tablet General by ThreadRank