5,594,877 Members 38,110 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can't unlock bootloader, Software says I can

Tip us?
 
Mandersoon
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Nov 2012
Location: SF Bay Area
Default [Q] Can't unlock bootloader, Software says I can

Hey everyone,

So I've been having a problem with my Z Ultra that I haven't been able to solve for a number of weeks now.

The service menu on my C6833 specifically says that the bootloader is unlockable, as shown here:
(imgur) com/OO9549 (sorry, XDA won't let me post links yet. ><)

However, when I try unlocking using Sony's official instructions (and using FlashTool) - I get the following:

fastboot -i 0x0ffce oem unlock 0x(my key here)
...
FAILED (remote: Command did not succeed)
finished. total time: 0.027s

I've copied/pasted the key, I've typed it out manually, they all get me the same error. I'm running Windows 8.1 (finally managed to get the drivers installed), yet this also happened on a Windows 7 machine. I've been racking my brain, but I can't find ANYTHING that'll help. The last time I tried, I gave up trying to unlock the bootloader and installed the DualRecovery for locked bootloaders, which ended up bricking my phone and I had to flash back to stock.

Help! I just want to be able to install custom roms again! D:
 
LordManhattan
Old
#2  
LordManhattan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 5423
Posts: 14,494
Join Date: Oct 2007
Location: Kepler-34b
Hmm, that's strange. I've googled a bit and you're not the first xperia owner with this issue. Some say that updating or re-flashing the ROM will fix it. Which version are you running?
 
I DO NOT RUN A SUPPORT LINE THROUGH PERSONAL MESSAGES,
SO PLEASE DO NOT PM ME ABOUT HELP (*COUGH* UNLESS I KNOW YOU *COUGH*).

THANK YOU, AND PLEASE HAVE A COOKIE ON YOUR WAY OUT.


 
Mandersoon
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Nov 2012
Location: SF Bay Area
Quote:
Originally Posted by LordManhattan View Post
Hmm, that's strange. I've googled a bit and you're not the first xperia owner with this issue. Some say that updating or re-flashing the ROM will fix it. Which version are you running?
I've re-flashed the ROM a few times on different versions. I'm currently on 4.2.2 - 14.1.B.2.257.
 
hamdogg
Old
#4  
hamdogg's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 977
Posts: 1,491
Join Date: May 2012
Location: New Zealand

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Mandersoon View Post
Hey everyone,

So I've been having a problem with my Z Ultra that I haven't been able to solve for a number of weeks now.

The service menu on my C6833 specifically says that the bootloader is unlockable, as shown here:
(imgur) com/OO9549 (sorry, XDA won't let me post links yet. ><)

However, when I try unlocking using Sony's official instructions (and using FlashTool) - I get the following:

fastboot -i 0x0ffce oem unlock 0x(my key here)
...
FAILED (remote: Command did not succeed)
finished. total time: 0.027s

I've copied/pasted the key, I've typed it out manually, they all get me the same error. I'm running Windows 8.1 (finally managed to get the drivers installed), yet this also happened on a Windows 7 machine. I've been racking my brain, but I can't find ANYTHING that'll help. The last time I tried, I gave up trying to unlock the bootloader and installed the DualRecovery for locked bootloaders, which ended up bricking my phone and I had to flash back to stock.

Help! I just want to be able to install custom roms again! D:

I had the same problem when I tried to unlock.

Tried 5 times and then was finally successful. Ensure that you have typed out the commands correctly. Don't copy and paste as that wont work.
 
LordManhattan
Old
#5  
LordManhattan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 5423
Posts: 14,494
Join Date: Oct 2007
Location: Kepler-34b
Are you getting the same error in Flashtool?

Sent from my C6833 using Tapatalk
 
I DO NOT RUN A SUPPORT LINE THROUGH PERSONAL MESSAGES,
SO PLEASE DO NOT PM ME ABOUT HELP (*COUGH* UNLESS I KNOW YOU *COUGH*).

THANK YOU, AND PLEASE HAVE A COOKIE ON YOUR WAY OUT.


 
hamdogg
Old
(Last edited by hamdogg; 8th December 2013 at 01:34 AM.)
#6  
hamdogg's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 977
Posts: 1,491
Join Date: May 2012
Location: New Zealand

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by LordManhattan View Post
Are you getting the same error in Flashtool?

Sent from my C6833 using Tapatalk
I can't be sure as it was 3/4 months ago. Kept having issues, and I gave up. Then came back and after many attempts it worked. It was incorrect commands i was typing. 0 or O may have been the problem, or no space where they should be one.

If it says command failed then it sounds like you have the command correct, but the key is incorrect or the format of your input after the command is incorrect.

Also... are you rooted? Root first then try agian
 
Mandersoon
Old
(Last edited by Mandersoon; 23rd December 2013 at 10:36 PM.) Reason: Fixed!
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Nov 2012
Location: SF Bay Area
Quote:
Originally Posted by hamdogg View Post
I can't be sure as it was 3/4 months ago. Kept having issues, and I gave up. Then came back and after many attempts it worked. It was incorrect commands i was typing. 0 or O may have been the problem, or no space where they should be one.

If it says command failed then it sounds like you have the command correct, but the key is incorrect or the format of your input after the command is incorrect.

Also... are you rooted? Root first then try agian
I have copied/pasted, as well as typing out the commands. This has happened with Flashtool as well as in the command prompt.

And the phone is rooted.

EDIT:
I figured out the problem. I ended up using flashtool for the whole process. Windows 8.1's Driver Signature Verification NEEDS to be turned off. I ended up getting a new unlock code from Sony and that worked.
 
Johnnynho
Old
#8  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 77
Join Date: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by Mandersoon View Post
I have copied/pasted, as well as typing out the commands. This has happened with Flashtool as well as in the command prompt.

And the phone is rooted.

EDIT:
I figured out the problem. I ended up using flashtool for the whole process. Windows 8.1's Driver Signature Verification NEEDS to be turned off. I ended up getting a new unlock code from Sony and that worked.
Hi Mandersoon,

I am in same problem and do you have any link or email to get new Unlock code from sony?

Thanks.
XDA
XDA2
XDA Exec(HTC Universal)
iPhone
iPhone4
Motorola XT800 Android
Dell Streak 5
Galaxy Note
Galaxy Mega 6.3
Sony Xperia Z Ultra
Waiting List>>>>Galaxy Gear 2, 5.5" iPhone, 7" Galaxy Tab 4.
 
jnocomski
Old
#9  
jnocomski's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 162
Join Date: Oct 2008
Location: Caloocan

 
DONATE TO ME
Encountered this on my first try. Then on the second attempt, it went through.
Past - Present Android Devices

Present Android Device: Sony Xperia Z Ultra - C6802 - 14.2.A.1.136 - Stock - Bootloader UL - Rooted
Backup Android Device: Sony Xperia Z - C6603 - 4.4.2 Beta 2 - ParanoidAndroid 4.1 - Bootloader UL - Rooted

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Get the AOSP Lock Screen on Your ICS-Powered Samsung Device

Android is the only popular mobile operating system that allows users, … more

Motorola Droid RAZR HD and M to Receive KitKat in a “Few More Weeks”

Verizon and Motorola shocked us all back in November when … more

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more

[OTA Captured] Android 4.4.2 Now Rolling Out to the AT&T Galaxy S 4 Active

A little under two months ago, AT&T started rolling out … more