Post Reply

[HELP] htc one developer edition error 140

OP ksarius

20th January 2014, 05:27 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 14
 
257 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Hello guys,

My wife tried to do the OTA update, but the phone had custom rom and the phone is now bricked.
It is relocked and s-off

I downloaded RUU_M7_UL_JB_50_BrightstarUS_WWE_1.29.1540.16.exe (Developer Edition)
and RUU_M7_UL_JB_50_BrightstarUS_WWE_1.29.1540.3.exe (Developer Edition)

However, none of them worked. It gives me error 140: bootloader version error. I know it has something about downgrading, but im not sure what to do.

its been 5 hours since Im trying to unbrick it, but unsuccessful so far.
I will greatly appreciate any solution.
here are some info of the phone.
version-bootloader: 1.55
version-baseband: 4A.20.3263.16
version-main: 3.22.1540.1
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0712000
cidnum: BS_US001

thank you.
20th January 2014, 02:28 PM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 14
 
257 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Nobody?

Enviado de meu HTC One usando Tapatalk
20th January 2014, 04:37 PM   |  #3  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,006
 
6,072 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by ksarius

Hello guys,

My wife tried to do the OTA update, but the phone had custom rom and the phone is now bricked.
It is relocked and s-off

I downloaded RUU_M7_UL_JB_50_BrightstarUS_WWE_1.29.1540.16.exe (Developer Edition)
and RUU_M7_UL_JB_50_BrightstarUS_WWE_1.29.1540.3.exe (Developer Edition)

However, none of them worked. It gives me error 140: bootloader version error. I know it has something about downgrading, but im not sure what to do.

its been 5 hours since Im trying to unbrick it, but unsuccessful so far.
I will greatly appreciate any solution.
here are some info of the phone.
version-bootloader: 1.55
version-baseband: 4A.20.3263.16
version-main: 3.22.1540.1
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0712000
cidnum: BS_US001

thank you.

1- no need to be relocked/locked with S-Off

2- error 140? (i thought it would give error 155), but anyway, it's due hboot 1.55, you need to first & separately downgrade hboot to 1.44, check my guide in my signature in post #1 there's the hboot download link and instructions.

DO NOT GO S-ON!
The Following User Says Thank You to nkk71 For This Useful Post: [ View ]
20th January 2014, 04:41 PM   |  #4  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,195
 
3,086 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ksarius

Hello guys,

My wife tried to do the OTA update, but the phone had custom rom and the phone is now bricked.
It is relocked and s-off

I downloaded RUU_M7_UL_JB_50_BrightstarUS_WWE_1.29.1540.16.exe (Developer Edition)
and RUU_M7_UL_JB_50_BrightstarUS_WWE_1.29.1540.3.exe (Developer Edition)

However, none of them worked. It gives me error 140: bootloader version error. I know it has something about downgrading, but im not sure what to do.

its been 5 hours since Im trying to unbrick it, but unsuccessful so far.
I will greatly appreciate any solution.
here are some info of the phone.
version-bootloader: 1.55
version-baseband: 4A.20.3263.16
version-main: 3.22.1540.1
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0712000
cidnum: BS_US001

thank you.

there is a 3.22.1540.1 ruu on thcdev,com that use hboot 1.55 here

select the filter model to ''one'' and carrier to ''brightstar'' and it should be the fisrt option in the list
Last edited by alray; 20th January 2014 at 04:54 PM.
The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ View ]
20th January 2014, 08:17 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 14
 
257 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
thanks guys!....actually i wrote it wrong. My phone is not s-off!......its s-on.

Anyway I will try what you guys said and ill report it back. thanks!
20th January 2014, 08:37 PM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 14
 
257 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by ksarius

thanks guys!....actually i wrote it wrong. My phone is not s-off!......its s-on.

Anyway I will try what you guys said and ill report it back. thanks!

I am downloading the RUU 3.22.1540.1 right now and see if it works. If it doesnt, is it possible to s-off without a rom in my phone?
I tried revone, but i needed the phone to be working. How about rumrunner?

Because that way, I could downgrade and then finish the work.

Right now all I can do with the phone is get to bootloader and twrp recovery.

Thanks
20th January 2014, 09:16 PM   |  #7  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,195
 
3,086 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ksarius

I am downloading the RUU 3.22.1540.1 right now and see if it works. If it doesnt, is it possible to s-off without a rom in my phone?
I tried revone, but i needed the phone to be working. How about rumrunner?

Because that way, I could downgrade and then finish the work.

Right now all I can do with the phone is get to bootloader and twrp recovery.

Thanks

first try the ruu you are downloading

revone will only work with hboot 1.43 - 1.44. you have to use rumrunner to s-off hboot 1.55 with a rom like arhd 31.6 or cyanogenmod 10 (because of their unsecured kernel)

or you can also go back to stock with a guru reset rom which you can adb push to the device and install via custom recovery.
Last edited by alray; 20th January 2014 at 09:22 PM.
20th January 2014, 11:19 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 14
 
257 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by alray

first try the ruu you are downloading

revone will only work with hboot 1.43 - 1.44. you have to use rumrunner to s-off hboot 1.55 with a rom like arhd 31.6 or cyanogenmod 10 (because of their unsecured kernel)

or you can also go back to stock with a guru reset rom which you can adb push to the device and install via custom recovery.


thanks! the RUU worked!....now leaving the phone stock
20th January 2014, 11:24 PM   |  #9  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,195
 
3,086 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ksarius

thanks! the RUU worked!....now leaving the phone stock



now you can update via ota to 4.06.1540.3 without any issue

The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes