Post Reply

[Q] Help to Disable "Software Update Is Available" Message

21st January 2014, 04:43 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
I have an LG Optimus G Pro (E980). It is rooted and Lokified. However, I am still running a debloated Stock ATT ROM. 4.1.2. Yesterday, AT&T began pushing an Update to my current Value Pack Build, with the message "Software Update is Available". with a request to select the push message to begin the update. Of course, accepting this update will result in my having to use LGFlashtools to reinstall the ATT .TOT file.

I have tried to find the [sys]elements that would kill this message, as accepting it is, ultimately inevitable. A slip of the hand and I am in for a few hours of rebuilding. I have frozen a couple of likely candidates (com.lge-fota something) and com.lge.permission something). While they have not proven to be needed for any of the uses of my phone, neither have they stopped the push message.

Does anyone know what might block this "Update is available" push message?
21st January 2014, 05:18 AM   |  #2  
jreed3786's Avatar
Senior Member
Flag Rockford, IL
Thanks Meter: 87
 
477 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Wink
Quote:
Originally Posted by notifyme

I have an LG Optimus G Pro (E980). It is rooted and Lokified. However, I am still running a debloated Stock ATT ROM. 4.1.2. Yesterday, AT&T began pushing an Update to my current Value Pack Build, with the message "Software Update is Available". with a request to select the push message to begin the update. Of course, accepting this update will result in my having to use LGFlashtools to reinstall the ATT .TOT file.

I have tried to find the [sys]elements that would kill this message, as accepting it is, ultimately inevitable. A slip of the hand and I am in for a few hours of rebuilding. I have frozen a couple of likely candidates (com.lge-fota something) and com.lge.permission something). While they have not proven to be needed for any of the uses of my phone, neither have they stopped the push message.

Does anyone know what might block this "Update is available" push message?

Just freeze LGApduService 1.0. You're welcome.
The Following User Says Thank You to jreed3786 For This Useful Post: [ View ]
21st January 2014, 03:14 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by jreed3786

Just freeze LGApduService 1.0. You're welcome.

Thanks. In my case turned out to be dmclient.receiver. Could be the difference in builds. I see you have E98010P. I am still on E98010K and P was what I was trying to stop...
Last edited by notifyme; 21st January 2014 at 03:17 PM. Reason: spelling
22nd January 2014, 02:40 AM   |  #4  
jreed3786's Avatar
Senior Member
Flag Rockford, IL
Thanks Meter: 87
 
477 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Quote:
Originally Posted by notifyme

Thanks. In my case turned out to be dmclient.receiver. Could be the difference in builds. I see you have E98010P. I am still on E98010K and P was what I was trying to stop...

I was WRONG. Apparently it was just freezing SoftwareUpdate 4.1.0. Or maybe both combined. Not sure, buddy! I just did the one I told you and STILL got update notification. When I froze SoftwareUpdate 4.1.0, it didn't come back.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Optimus G Pro Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank