Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,815 Members 40,511 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Bootloop regardless of what rom I flash

Tip us?
 
duffmcwhalen
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Default Bootloop regardless of what rom I flash

I've tried installing the d3rp rom and optimus rom using twrp and cwm. It installs fine according to either recovery, but upon reboot I just get a loop of the sprint logo. I can restore back to my original recovery with no problem. Does anyone know why I just don't get to use custom roms? I have the v8 ota as well
 
duffmcwhalen
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
I was able to flash the furnace kernel fine as well.
 
jcwxguy
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 281
Posts: 638
Join Date: Mar 2011
first of all

★ ☆ ✰ Q&A, Help & Troubleshooting do not go in the Development Section. ✰ ☆ ★


When you flash roms, you have to wipe everything EXCEPT internal memory. I *hope* you made a backup of the stock rom before trying to flash. Also, which version of recovery are you using?
The Following User Says Thank You to jcwxguy For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
duffmcwhalen
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
I'm using twrp 2.6.3.3 installed through freegee. I backed up my stock rom and have no problem recovering to it after it bootloops. I just don't understand why none of the custom rom flashes will take. I've wiped everything but system and internal storage every time before flashing, multiple times on some attempts, but every time I just get a loop. However, flashing the furnace kernel on stock worked fine and did not cause a loop
 
brendac87
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Aug 2010
I had the same problem. I tried 4 different rooms and only the flex one took.

Sent from my LG-D800 using xda app-developers app
 
mchlbenner
Old
#6  
mchlbenner's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 491
Posts: 1,673
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by duffmcwhalen View Post
I'm using twrp 2.6.3.3 installed through freegee. I backed up my stock rom and have no problem recovering to it after it bootloops. I just don't understand why none of the custom rom flashes will take. I've wiped everything but system and internal storage every time before flashing, multiple times on some attempts, but every time I just get a loop. However, flashing the furnace kernel on stock worked fine and did not cause a loop
Your problem is you need to whipe system and data.

Sent from my LG-LS980 using xda premium
The Following User Says Thank You to mchlbenner For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
duffmcwhalen
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by mchlbenner View Post
Your problem is you need to whipe system and data.

Sent from my LG-LS980 using xda premium
You are correct. I figured that out yesterday. Thanks for the help though.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Schedule Is Up for xda:devcon ’14

With xda:devcon ’14 just around the corner, and the venue close to selling out, there is a lot … more

aLogcat Returns Thanks to XDA Love

The developers of Android, that is Google, gave users several great debugging tools that can be used in … more

And the Winners in the XDA Pebble Development Challenge Are…

Almost two months ago, we set out with Pebble to findthree amazing … more

MediaTek Releases Full Kernel Source for First Android One Devices

Those who might have thought that MediaTek wouldnever release working … more