Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,266 Members 42,221 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Factory reset takes me 5 seconds.

Tip us?
 
AdidasNYR
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Mar 2009
Default Factory reset takes me 5 seconds.

I dont understand whats going on here. I have twrp 2.6.3.4 for the verizon version installed and when i do factory reset it takes like 5 seconds. Tehn I try to install clean rom and when I reboot I am only on a black screen. Only way to get back is to restore my stock backup.

I have the att version and wiping takes like 5 minutes.

Why isnt this wiping on my verizon g2?

This is driving me mad.

Ive even tried cwm, same thing.
 
btm fdr
Old
#2  
btm fdr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 813
Posts: 2,045
Join Date: Mar 2012
Location: NY
What version of twrp for the att version?

Sent from my LG-D800
PHN LG G2
ROM Mahdi
KRN Stock
RCV dr87 TWRP
 
AdidasNYR
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Mar 2009
2.6.3.3
 
DurbanPoison24
Old
#4  
DurbanPoison24's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 148
Join Date: Jan 2011
My factory resets are very quick as well. Is this just the processing power or something wrong? Always get improper root after 4.4 installation as well.. so sick of this. Never have had this issue before with previous phones

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app
 
XERO_Racer
Old
#5  
XERO_Racer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 1,067
Join Date: Sep 2008
Location: Rosamond, California
Quote:
Originally Posted by DurbanPoison24 View Post
My factory resets are very quick as well. Is this just the processing power or something wrong? Always get improper root after 4.4 installation as well.. so sick of this. Never have had this issue before with previous phones

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app
Didnt the Factory Reset take awhile on earlier versions of TWRP?

I remember having to wait at least 5 mins for a factory reset using TWRP


>>LG G2.5<<
/LG G3 Ported ROM\
/Stock or Dorimanx Kernel\
/November 2013 to Present\




Wanna make your X10 into the ARC? Click here!
 
DurbanPoison24
Old
#6  
DurbanPoison24's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 148
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by XERO_Racer View Post
Didnt the Factory Reset take awhile on earlier versions of TWRP?

I remember having to wait at least 5 mins for a factory reset using TWRP
Unfortunately I wouldn't know. I've always used CWM. This is the first time I've ever used TWRP. But CWM would take considerably longer than the very quick factory reset speeds I'm seeing now.

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app
 
DurbanPoison24
Old
#7  
DurbanPoison24's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 148
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by XERO_Racer View Post
Didnt the Factory Reset take awhile on earlier versions of TWRP?

I remember having to wait at least 5 mins for a factory reset using TWRP
Hey, did you ever find out why factory reset happens so quick and or if you fixed it??

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app
 
XERO_Racer
Old
#8  
XERO_Racer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 1,067
Join Date: Sep 2008
Location: Rosamond, California
Quote:
Originally Posted by DurbanPoison24 View Post
Hey, did you ever find out why factory reset happens so quick and or if you fixed it??

Sent from my LG-D801 using xda app-developers app
Try this version IIRC this one didnt have that issue http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2449670

I just recently switched to CWM for the same reason

To be honest idk whats the purpose of having a "slower" cache formatting than the one that takes 5 seconds?
Maybe it actually does its job? i have no idea


>>LG G2.5<<
/LG G3 Ported ROM\
/Stock or Dorimanx Kernel\
/November 2013 to Present\




Wanna make your X10 into the ARC? Click here!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...