Post Reply

Tronsmart T428 - unable to move apps to SD Card

OP insaponata

23rd January 2014, 09:45 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Hi,

I have a Tronsmart T428. I flashed a custom rooted ROM based on Android 4.2; but I don't have details about the name or the version of this ROM. But I'm sure that this ROM is better than the out of the box Chinese one.

Everything works fine, but I can't move apps to micro sd card: in the standard position (Settings -> Apps -> [click on move-able app]) there is no button to move apps to sd.
I guess that it's because sd card is not mounted correctly. Using a terminal emulator I can see that the sd card is mounted on "/storage/sdcard1":

Code:
root@android:/storage/emulated/legacy # busybox df -h
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
tmpfs                   957.1M     36.0K    957.1M   0% /dev
tmpfs                   957.1M         0    957.1M   0% /mnt/secure
tmpfs                   957.1M         0    957.1M   0% /mnt/asec
/dev/block/dm-1           2.0M    508.0K      1.5M  25% /mnt/asec/org.videomap.droidmoteserver-2
tmpfs                   957.1M         0    957.1M   0% /mnt/obb
/dev/block/mtd/by-name/system
                        511.5M    377.8M    133.7M  74% /system
/dev/block/mtd/by-name/userdata
                          6.5G      5.0G      1.5G  77% /data
/dev/block/mtd/by-name/cache
                        126.0M      4.0M    121.9M   3% /cache
/dev/fuse                 6.5G      5.0G      1.5G  77% /mnt/shell/emulated
tmpfs                   957.1M         0    957.1M   0% /storage/emulated
/dev/block/vold/179:1
                         29.3G     96.0K     29.3G   0% /storage/sdcard1
/dev/fuse                 6.5G      5.0G      1.5G  77% /storage/emulated/0
/dev/fuse                 6.5G      5.0G      1.5G  77% /storage/emulated/0/Android/obb
/dev/fuse                 6.5G      5.0G      1.5G  77% /storage/emulated/legacy
/dev/fuse                 6.5G      5.0G      1.5G  77% /storage/emulated/legacy/Android/obb
Code:
root@android:/storage/sdcard1 # mount
rootfs / rootfs rw,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,nosuid,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
/sys/kernel/debug /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
tmpfs /mnt/secure tmpfs rw,relatime,mode=700 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
/dev/block/mtd/by-name/system /system ext4 rw,relatime,barrier=1,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/mtd/by-name/userdata /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,barrier=1,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/mtd/by-name/cache /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,barrier=1,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/fuse /mnt/shell/emulated fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
tmpfs /storage/emulated tmpfs rw,nosuid,nodev,relatime,mode=050,gid=1028 0 0
/dev/block/vold/179:1 /storage/sdcard1 vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,nodiratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/fuse /storage/emulated/0 fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
/dev/fuse /storage/emulated/0/Android/obb fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
/dev/fuse /storage/emulated/legacy fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
/dev/fuse /storage/emulated/legacy/Android/obb fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
/dev/block/dm-1 /mnt/asec/org.videomap.droidmoteserver-1 ext4 ro,dirsync,nosuid,nodev,noatime,barrier=1 0 0
I see that internal card is mounted via "fuse", but SD Card is mounted differently.
Please find attached "vold.fstab" and "init.rc".

I know that it can be possible to workaround it using apps like Link2SD or FolderMount; but I'd like to have the standard "move to sd" button visible and working...

Is it a mount problem?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in Android Stick Computers by ThreadRank