5,594,653 Members 32,774 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Need Help! With Ubuntu 13.04 on android

Tip us?
 
GGgamer16
Old
(Last edited by GGgamer16; 23rd January 2014 at 10:05 PM.) Reason: forgot something
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jan 2014
Prompt [Q] Need Help! With Ubuntu 13.04 on android

So i saw this video of a guy having ubuntu 12.04(pc version) on his phone,he was running the linux server on his phone and at the same time accessing it, using androidVNC . BTW i have a samsung galaxy S 4 (sprint Version ,without knox) Running cyanogenmod 11.0 , android version 4.4.2, the kernel version is 3.4.0-cyanogenmod-g5a32c11build04@cyanogenmod #1 Thu Jan 9 21:12:16 PST 2014 .

I checked if my phone is loop compatible using, the following in terminal emulator : zcat /proc/config.gz | grep CONFIG_BLK_DEV_LOOP , i found it on a webpage , and i got y, that means it is a loop device, but when i ran CompleteLinuxInstaller i got into the following problem

Checking loop device ... FOUND
mount: mounting /dev/block/loop255 on /data/local/mnt failed : Invalid Argument
ERROR: Unable to mount the loop device

but when i did modprobe loop
it didn't find anything

so if you can help, me i am not a genius, just tell me the simplest way to fix this.

btw i want to install unbuntu 13.10 i have everything downloaded(Terminal emulator, Complete linux installer, AndroidVNC, and the 3.72gb image file)
Thank's in advance,
GGgamer16
the_pirate_predator Old
#2  
Guest
Thanks Meter
Posts: n/a
Default Answer

Quote:
Originally Posted by GGgamer16 View Post
So i saw this video of a guy having ubuntu 12.04(pc version) on his phone,he was running the linux server on his phone and at the same time accessing it, using androidVNC . BTW i have a samsung galaxy S 4 (sprint Version ,without knox) Running cyanogenmod 11.0 , android version 4.4.2, the kernel version is 3.4.0-cyanogenmod-g5a32c11build04@cyanogenmod #1 Thu Jan 9 21:12:16 PST 2014 .

I checked if my phone is loop compatible using, the following in terminal emulator : zcat /proc/config.gz | grep CONFIG_BLK_DEV_LOOP , i found it on a webpage , and i got y, that means it is a loop device, but when i ran CompleteLinuxInstaller i got into the following problem

Checking loop device ... FOUND
mount: mounting /dev/block/loop255 on /data/local/mnt failed : Invalid Argument
ERROR: Unable to mount the loop device

but when i did modprobe loop
it didn't find anything

so if you can help, me i am not a genius, just tell me the simplest way to fix this.

btw i want to install unbuntu 13.10 i have everything downloaded(Terminal emulator, Complete linux installer, AndroidVNC, and the 3.72gb image file)
Thank's in advance,
GGgamer16
I don't own that phone. And so I cannot say much about it.

But my personal advice is to take backup of everything before you proceed with any changes to your phone.

I found the following links give you an idea:

http://android.stackexchange.com/que...device-support

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2189642

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2193699

Keep searching Google.
The Following User Says Thank You to For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes