FORUMS

No, Android Apps on Windows Mobile Isn’t a Good Thing

As Symbian and Blackberry OS gradually gave way to Android and iOS towards … more

Editorial: XDA Team Experiences & Why We Love the Site

For many power users, Android and XDA go hand in hand. The sheer amount of apps, … more

Xiaomi Mi5 Specs Leaked, CyanogenMod SDK – XDA TV

CyanogenMod is going to release their own SDK! That and much more news is … more

Themes for SM-N910U Exynos Note 4

Samsung has too many phone variants for their flagships, which leaves out users incapable of getting … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Chainfire 3D

24th January 2014, 10:09 PM |#1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
I stupidly installed chainfire 3D driver without looking into anything first and now my tablet is stuck in a loop.

The LG logo animation keeps repeating itself and never boots.

is there a way to disable the chainfire driver so it boots up without it.

I dont know what came over me but as soon as I pressed install I knew it was the wrong thing to do...

will I have to flash an official rom to it?

please help...stressin so much
 
 
24th January 2014, 11:16 PM |#2  
CuraeL's Avatar
Senior Member
Flag Copenhagen
Thanks Meter: 188
 
More
Quote:
Originally Posted by nk33

I stupidly installed chainfire 3D driver without looking into anything first and now my tablet is stuck in a loop.

The LG logo animation keeps repeating itself and never boots.

is there a way to disable the chainfire driver so it boots up without it.

I dont know what came over me but as soon as I pressed install I knew it was the wrong thing to do...

will I have to flash an official rom to it?

please help...stressin so much

If you can get to recovery through the key combo then you can recover from the backup that you of course have made. Otherwise, yes, the LG Repair tool is prolly your best bet. Sorry mate. Good luck.
24th January 2014, 11:31 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by CuraeL

If you can get to recovery through the key combo then you can recover from the backup that you of course have made. Otherwise, yes, the LG Repair tool is prolly your best bet. Sorry mate. Good luck.

1) I have no custom recovery
2) have you got a link for the repair tool with instructions

thanks for your help
24th January 2014, 11:36 PM |#4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
...also what is the "key combo" to get into recovery? i wouldn't mind doing a factory reset
25th January 2014, 12:18 AM |#5  
CuraeL's Avatar
Senior Member
Flag Copenhagen
Thanks Meter: 188
 
More
Quote:
Originally Posted by nk33

...also what is the "key combo" to get into recovery? i wouldn't mind doing a factory reset

A bit tricky. Shut down the tablet.

Hold power + volume down
Release power when logo comes up, THEN quickly press power AND volume up while holding volume down through it all. Try a few times, eventually it will work. Without custom recovery you will be able to just press power and do a factory reset. Try that first.

Otherwise, go to lg.com and go to support, download LG Pc Suite and use the recovery tool. To get to download mode on your device turn it off and hold volume up + down and then insert the USB. It should then boot up into dload mode.

Good luck.
25th January 2014, 01:15 AM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by CuraeL

A bit tricky. Shut down the tablet.

Hold power + volume down
Release power when logo comes up, THEN quickly press power AND volume up while holding volume down through it all. Try a few times, eventually it will work. Without custom recovery you will be able to just press power and do a factory reset. Try that first.

Otherwise, go to lg.com and go to support, download LG Pc Suite and use the recovery tool. To get to download mode on your device turn it off and hold volume up + down and then insert the USB. It should then boot up into dload mode.

Good luck.

thanks mate. managed to use google and find that out while I was waiting for your response. Used the LG tool method - lucky I have fibre it downloaded the ROM in a few minutes.

managed to find a titanium backup I copied and pasted to my pc on one of the drives - rerooted it and restoring from titanium now.

thanks for all your help mate.

...I knew there was a way!!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes