FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Turn Your Camera Into a Live Puzzle Game

The classic sliding puzzle game hasnt changed much, if at all, over the years. Dating all the way … more

Samsung Begins Production of 8 Gb RAM Chips

With the release of Android 5.0, our favorite mobile operating system has become 64-bit ready. … more

CM, Micromax and OnePlus – Sales Ban Lifted

It’s less than a week since our recent in-depth analysis of the legal battle over the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Xperia V not detected in Windows 8.1

OP LeParkour012

24th January 2014, 03:02 PM   |  #1  
LeParkour012's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 213
 
1,572 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
My Xperia V is not being detected in Windows 8.1. It's only detected when using MTP or MSC, not Flash mode of fastboot mode. Before you start throwing "You must disable Driver signature enforcement" at me, flash and fastboot works for my Xperia Z1. I'm trying to relock my Xperia V's bootloader so I could give it to my uncle. Look at the attachment to see what message I got from Windows when connecting.

At first I thought having CM11, 4.4 kitkat was the problem. So I flashed a stock-based rom and kernel. Still no success.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	940
Size:	3.5 KB
ID:	2536365  
24th January 2014, 08:50 PM   |  #2  
LaZiODROID's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 162
 
675 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
That's interesting, as I've read a few times in different threads that Windows 8.1 simply won't allow the fastboot/flashmode drivers to be installed correctly (even with disabling Driver Signature Enforcement). I assume you have tried using different USB ports on your machine (and possibly even a different cable?)
24th January 2014, 09:00 PM   |  #3  
russell664's Avatar
Recognized Contributor
Flag Somewhere you can't imagine...
Thanks Meter: 2,311
 
1,220 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
It does not work on windows 8.1, due to Microsoft changing the USB stack to their own prohibitory driver. Microsoft have announced that there will be a fix in Feb, lets hope they keep to their word.

I have broken my windows 8.1 install many times trying to hack the USB stack, with Windows 8 specific drivers, but it's a no go. I guess we will all have to wait until the is an official fix from Microsoft in this respect.
The Following User Says Thank You to russell664 For This Useful Post: [ View ]
25th January 2014, 05:17 AM   |  #4  
LeParkour012's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 213
 
1,572 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
I don't get why I can get my Xperia Z1 to connect but not my Xperia V :/

Sent from my C6903 using Tapatalk
25th January 2014, 06:55 AM   |  #5  
LaZiODROID's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 162
 
675 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
The Z1 is a year newer than the V... Maybe sony made the Z1 fastboot and flashmode more compatible with win8.1?


Sent from my LT30at using XDA Premium 4 mobile app
25th January 2014, 07:04 AM   |  #6  
LeParkour012's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 213
 
1,572 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Could be :/

Sent from my C6903 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
drivers, windows 8.1, xperia v
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes