Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,000 Members 38,357 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

i9500 Push notification issue (post-root)

Tip us?
 
Alexoutrageous
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Location: Brisbane
Default i9500 Push notification issue (post-root)

Hello, I've had my i9500 gs4 for a while now and finally took a leap of faith and rooted it (had a bad experience before on a gs2) I rooted it fine used the CF-Auto root tar file and open twrp recovery and everything was okay. I installed titanium backup, and nobloat and deleted some apps i really didn't like as well as some other things i didn't find completely useful like face recognition lock stuff. That went all okay and i didnt notice any hiccups in my phone and I left my phone to charge for a while.

When i came back a friend tried to message me on facebook and I hadn't heard my phone notify me and I hadn't received any notifications from the messages at all for an hour, I took a look through some of the things i had frozen in titanium backup and unfroze google play services and installed push notification fixer which did speed up the notifications of my other apps (textra, regular facebook app, emails) but still didn't give me any notifications from the messenger app, i have attempted an assortment of troubleshooting like uninstalling and reinstalling the app, fiddling around with the application settings and the heartbeat intervals for the PNF app, basically anything short of flashing stock.

I am quite lucky with my experience to get this far and this issue is more of an inconvenience more then anything, and to be honest i believe I've just accidentally deleted something, but i would really appreciate any help and I thank you in advance for your time.
 
killall
Old
#2  
killall's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 308
Posts: 1,067
Join Date: Nov 2010
Location: Alba
You have obviously deleted or frozen something you shouldn't have. I can't believe you froze Google Play Services!

I would download and re-flash your firmware, unless you can replace the apps you deleted?
i9505 - Stock 4.4.2 / N7 FLO - CleanRom 2.6 / Chromecast - Eureka 2.0
Quote:
A hacker to me is someone creative who does wonderful things.......Tim Berners-Lee
The Following User Says Thank You to killall For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Alexoutrageous
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 6
Join Date: Jan 2014
Location: Brisbane
Quote:
Originally Posted by killall View Post
You have obviously deleted or frozen something you shouldn't have. I can't believe you froze Google Play Services!

I would download and re-flash your firmware, unless you can replace the apps you deleted?
thank you for the reply, i have cleared the cache, and data off the app and reinstalled it from the google play store and that seems to have fixed the problem at least for now, and yeah xD i felt a bit dumb when i found it frozen.
The Following User Says Thank You to Alexoutrageous For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes