Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Terrible data speed test results? (Z1s)

OP Rydsmith

24th January 2014, 10:55 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
55 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
All,

Am I the only one receiving terrible Internet speeds on speed tests? It seems that my speed is flying on LTE right now but for some reason, speed tests currently have me at (at most) 1 MB/sec download but 10 MB/sec uploads (I don't even know how that happens...).

Are the speed tests just buggy?

Sent from my C6916 using xda app-developers app
25th January 2014, 02:17 AM   |  #2  
Envious_Data's Avatar
Recognized Contributor
Imagination
Thanks Meter: 1,446
 
3,311 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Rydsmith

All,

Am I the only one receiving terrible Internet speeds on speed tests? It seems that my speed is flying on LTE right now but for some reason, speed tests currently have me at (at most) 1 MB/sec download but 10 MB/sec uploads (I don't even know how that happens...).

Are the speed tests just buggy?

Sent from my C6916 using xda app-developers app

i dont own a Z1 (yet) but i know that sony devices are weird when it comes to wifi and data

if your speed testing using an app and the results differ from another app or even. website
(note - only large differences count), then its the app being buggy

if its on all apps but not the site then its your phone (no way to fix besides turning off stamina mode, (weirdly fixes it because i have had this issue on a range of devices from sony ive used)

or even if your downloading a file and its showing 5mb/s yet the apps say 1 then it could be the apps design not agreeing with sonys attempt at a power saving design

Sent from my LT26i using XDA Premium 4 mobile app
25th January 2014, 02:35 AM   |  #3  
fatannasty's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
257 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
I've been getting good speeds with my Z1s Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1390613707686.jpg
Views:	41
Size:	67.8 KB
ID:	2537345

Sent from my C6916 using Tapatalk
25th January 2014, 07:25 AM   |  #4  
rotorsk8r's Avatar
Senior Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 50
 
217 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
I've been really happy with the data speeds on the Z1, and that's coming from a Note 2

Sent from my C6903 using Tapatalk
The Following 2 Users Say Thank You to rotorsk8r For This Useful Post: [ View ]
26th January 2014, 04:51 AM   |  #5  
fatannasty's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
257 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Quote:
Originally Posted by rotorsk8r

I've been really happy with the data speeds on the Z1, and that's coming from a Note 2

Sent from my C6903 using Tapatalk

Nice

Sent From The -Mobile Sony Xperia Z1s
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes