5,595,964 Members 31,540 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

No service.

Tip us?
 
kokozaurs
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Dec 2013
Default No service.

Hi.

I have m919 T-Mobile Galaxy s4 but I'm with other carrier (Wind Canada).

I spent yesterday in environment where I didn't had coverage for most of the day, but i haven't gotten it back yet. Sounds really weird as it might be not connected to the fact at all. I have 4G connection active, which means that I have internet, but it keeps 'searching' for service and I can't Call/Text anyone, neither I can receive calls or texts. Instead of the bar at the top showing how good coverage i have it just shows a crossed out circle icon.

I've tried reboots, keeping my phone off for 30mins without battery, taking out sim and putting it back in, changing network modes and resetting APN (all from settings panel).

Have anyone experienced something like that and how do I fix it? It was working perfectly for last couple of months and the phone didn't get any damage yesterday neither.
 
Misterjunky
Old
#2  
Misterjunky's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1865
Posts: 3,927
Join Date: Jan 2011
Location: Bakersfield, California

 
DONATE TO ME
Thumbs up re: network issues

Quote:
Originally Posted by kokozaurs View Post
Hi.

I have m919 T-Mobile Galaxy s4 but I'm with other carrier (Wind Canada).

I spent yesterday in environment where I didn't had coverage for most of the day, but i haven't gotten it back yet. Sounds really weird as it might be not connected to the fact at all. I have 4G connection active, which means that I have internet, but it keeps 'searching' for service and I can't Call/Text anyone, neither I can receive calls or texts. Instead of the bar at the top showing how good coverage i have it just shows a crossed out circle icon.

I've tried reboots, keeping my phone off for 30mins without battery, taking out sim and putting it back in, changing network modes and resetting APN (all from settings panel).

Have anyone experienced something like that and how do I fix it? It was working perfectly for last couple of months and the phone didn't get any damage yesterday neither.
Try to go into settings>more networks>mobile networks>network operators and click "search now".
That will bring up the available networks and you need to choose the network which is your carrier.
It may take a few minutes until it stops scanning so have patience and don't back out of networks.

Good luck!
Have a great day, enjoy!

Don't forget it takes less time to click the "THANKS" button than to type "thank you".
(unless you type very fast).



 
kokozaurs
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Misterjunky View Post
Try to go into settings>more networks>mobile networks>network operators and click "search now".
That will bring up the available networks and you need to choose the network which is your carrier.
It may take a few minutes until it stops scanning so have patience and don't back out of networks.

Good luck!
I've tried that! After a while it finds my network, the coverage bars appear for a while, but then they disappear. During that time when they're appeared I can't make any calls either, once it gave me error that It can't register to network which is weird because my data is running from sim pretty good. Today I tried to go to my operator store to let me try a different SIM card - no change.
 
kokozaurs
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Misterjunky View Post
Try to go into settings>more networks>mobile networks>network operators and click "search now".
That will bring up the available networks and you need to choose the network which is your carrier.
It may take a few minutes until it stops scanning so have patience and don't back out of networks.

Good luck!
Do you have any other suggestions? By the way I rooted the phone about 1.5 months ago if that makes any difference.

I'm really desperate for solution :/
 
knoxoff
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by kokozaurs View Post
Do you have any other suggestions? By the way I rooted the phone about 1.5 months ago if that makes any difference.

I'm really desperate for solution :/
I suggest you reset your device to factory default. If that doesn't work, unroot your device and return to stock. If still it doesn't work, bring your device for warranty.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes