FORUMS

Android M Code Name: Macadamia Nut Cookie

While the official name for the latest iteration of Android has yet to be revealed, the code … more

XDA Recap: This Week In Android (May 17 – 23)

Another week, another recap. The Sunday tradition marches on this week with a fresh … more

Huawei To Sell Honor Smartphones Via Indian Retail Outlets

World’s fourth largest smartphone maker Huawei plans to now sell its … more

Sunday Debate: Are Smaller Bezels Better or Worth It?

Bezels have been getting smaller and smaller as the years go by, and while devices … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Singal Problems for the One Max?

23rd January 2014, 10:27 PM |#1  
Punk9's Avatar
OP Senior Member
Kissimmee
Thanks Meter: 91
 
More
Hey guys, Punk9 again.

I live in the UCF area (Orlando FL) and I have LTE signal here. I have around 2-3 bars of service most of the time as well.
Lately I have been getting texts late, and not even receiving phone calls. For example, my gf sent me 6 texts within about an hour, I got all six at once, each with the time stamp of the time she sent them, but I got them all at the same time. She also called twice and nothing rang on my end, but it rang for 30 seconds and went to my voice mail on her end.

Is this a known issue or? I'm running ViperROM for Sprint one max. It was happening when I was stock as well (which is why i didn't post in the ROM thread)

Any ideas?

-Andrew.
 
 
24th January 2014, 12:20 PM |#2  
wase4711's Avatar
Senior Member
Flag Outside of Chicago
Thanks Meter: 4,790
 
Donate to Me
More
yeah, call sprint and tell them about your signal issue..
24th January 2014, 01:49 PM |#3  
Senior Member
Thanks Meter: 340
 
More
Did yoi flash with cwm or twrp? I havr heard there are issues with signal when flashing with cwm.

*I have not personally used cwm on this device
24th January 2014, 02:30 PM |#4  
Punk9's Avatar
OP Senior Member
Kissimmee
Thanks Meter: 91
 
More
Quote:
Originally Posted by wase4711

yeah, call sprint and tell them about your signal issue..

I'm running twrp. I'll call Sprint then thanks guys!!

Sent from my HTC0P3P7 using xda app-developers app
24th January 2014, 02:56 PM |#5  
wase4711's Avatar
Senior Member
Flag Outside of Chicago
Thanks Meter: 4,790
 
Donate to Me
More
they've actually been very good lately, in the Chicago land area, about responding the these kinds of issues..We have the new Spark network here, and its been really good so far, but there are some spots that need to be tweaked. When you call them and report it, they appear to spend time to send a detailed report out to their field network folks, and, so far, the 3 times that I reported areas with dead zones, when i returned, the problem appeared to be fixed.
hope it works that way for you..
25th January 2014, 12:53 PM |#6  
Senior Member
Flag Greenwood Lake, NY
Thanks Meter: 9
 
More
Exclamation
I'm at work in Maspeth Queens New York and I have the Spark 4G LTE with 1 Bar most of the time which eats up my battery. Then the rest of the time, My phone has anywhere from 4 to 6 Bars on 3G.

At My House I have No 4G Anything! And sometimes, a Crappy 3G signal. I have a Sprint Airaive because of that. And the Bad thing that SUCKS, is that I'm less than 2.Miles from the Tower with a Clear Line of Sight and I Roam about half of the time if I unplug the Airaive.
26th January 2014, 10:27 PM |#7  
Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by Punk9

Hey guys, Punk9 again.

I live in the UCF area (Orlando FL) and I have LTE signal here. I have around 2-3 bars of service most of the time as well.
Lately I have been getting texts late, and not even receiving phone calls. For example, my gf sent me 6 texts within about an hour, I got all six at once, each with the time stamp of the time she sent them, but I got them all at the same time. She also called twice and nothing rang on my end, but it rang for 30 seconds and went to my voice mail on her end.

Is this a known issue or? I'm running ViperROM for Sprint one max. It was happening when I was stock as well (which is why i didn't post in the ROM thread)

Any ideas?

-Andrew.

This sounds like a common CSFB issue. All new triband phones, or Spark devices use a new technology called Circuit Switch Fall Back, which allows the phone to use less battery because it has one radio for everything. When the device connects to LTE, it cuts off connection the 3G network, and essentially loses the ability to send/receive texts/calls. CSFB is the answer to this, however, it is not wholly deployed. CSFB tells the phone via LTE to switch back to 3G to receive phone calls and texts, as well as to send them. Since the technology is not as widely deployed as the amount of users of the new devices, theses issues happen.

A common way to fix this is to stay on 3G only mode, which is a burden. Otherwise hope the Sprint tech is smart enough to know its a Spark phone related issue, and knows how to send a tech out to your area to fix it. Last resort is to wait it out.

Calling Sprint may or may not do anything. I have been experiencing these problems since day one in New York City at my home, and every call to Sprint was answered with a saying that it is an issue with your phone.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes