Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,743,150 Members 45,059 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] How to mount has mass storage

Tip us?
 
Ameer Shimoga
Old
#1  
Ameer Shimoga's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 32
Join Date: Jun 2013
Location: Hubli
Question [Q] How to mount has mass storage

can anyone please tell me how to mount storage as mass storage. I tried stick mount app but it does not work too.please help...
 
mdamaged
Old
#2  
mdamaged's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 892
Posts: 1,424
Join Date: Oct 2013
Location: South of Heaven

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Ameer Shimoga View Post
can anyone please tell me how to mount storage as mass storage. I tried stick mount app but it does not work too.please help...
You must have root to use Stickmount, without root your only hope is Nexus Media Importer, and it does not really mount so much as access.
Kenneth, what is the frequency? Set a fire for a man, and he will stay warm for a night. Set a man on fire, and he will stay warm for the rest of his life.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The Following User Says Thank You to mdamaged For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Ameer Shimoga
Old
#3  
Ameer Shimoga's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 32
Join Date: Jun 2013
Location: Hubli
Quote:
Originally Posted by mdamaged View Post
You must have root to use Stickmount, without root your only hope is Nexus Media Importer, and it does not really mount so much as access.
I am rooted. when I press the mount as mass storage it says that I am not connected with any system.
 
mdamaged
Old
#4  
mdamaged's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 892
Posts: 1,424
Join Date: Oct 2013
Location: South of Heaven

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Ameer Shimoga View Post
I am rooted. when I press the mount as mass storage it says that I am not connected with any system.
Hard reboot your device then try this testing app:

https://play.google.com/store/apps/d...bshooter&hl=en
Kenneth, what is the frequency? Set a fire for a man, and he will stay warm for a night. Set a man on fire, and he will stay warm for the rest of his life.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ameer Shimoga
Old
#5  
Ameer Shimoga's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 32
Join Date: Jun 2013
Location: Hubli
Quote:
Originally Posted by mdamaged View Post
Hard reboot your device then try this testing app:

https://play.google.com/store/apps/d...bshooter&hl=en
I not asking about otg cable connection. I can do that with any custom from.I'm asking about the tablet's internal memory to be connected has mass storage
 
mdamaged
Old
#6  
mdamaged's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 892
Posts: 1,424
Join Date: Oct 2013
Location: South of Heaven

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Ameer Shimoga View Post
I not asking about otg cable connection. I can do that with any custom from.I'm asking about the tablet's internal memory to be connected has mass storage
Then why were you trying to use stickmount? That has nothing to do with what you are doing, it is used for otg.

Just plug the tablet in, install the drivers, and that's all there is to it. If that's not working, then you either have a driver issue, or usb ppt or cable issue.
Kenneth, what is the frequency? Set a fire for a man, and he will stay warm for a night. Set a man on fire, and he will stay warm for the rest of his life.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ameer Shimoga
Old
#7  
Ameer Shimoga's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 32
Join Date: Jun 2013
Location: Hubli
Quote:
Originally Posted by mdamaged View Post
Then why were you trying to use stickmount? That has nothing to do with what you are doing, it is used for otg.

Just plug the tablet in, install the drivers, and that's all there is to it. If that's not working, then you either have a driver issue, or usb ppt or cable issue.
MTP is working fine. but I want to mount my internal memory has mass storage you know for faster file transfer.
 
mdamaged
Old
#8  
mdamaged's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 892
Posts: 1,424
Join Date: Oct 2013
Location: South of Heaven

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Ameer Shimoga View Post
MTP is working fine. but I want to mount my internal memory has mass storage you know for faster file transfer.
If you mean mount the internal at / to your PC, I think what you're wanting was removed, you may have to find an alternate method. You can also use adb push/pull.
Kenneth, what is the frequency? Set a fire for a man, and he will stay warm for a night. Set a man on fire, and he will stay warm for the rest of his life.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ameer Shimoga
Old
#9  
Ameer Shimoga's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 32
Join Date: Jun 2013
Location: Hubli
Quote:
Originally Posted by mdamaged View Post
If you mean mount the internal at / to your PC, I think what you're wanting was removed, you may have to find an alternate method. You can also use adb push/pull.
Thanks for your reply by the way
 
mdamaged
Old
#10  
mdamaged's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 892
Posts: 1,424
Join Date: Oct 2013
Location: South of Heaven

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Ameer Shimoga View Post
Thanks for your reply by the way
No worries.
Kenneth, what is the frequency? Set a fire for a man, and he will stay warm for a night. Set a man on fire, and he will stay warm for the rest of his life.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Count Cells Like a Pro with White Coat Buddy

There are times when we need to use our devices for things other than playing games, checking … more

Slide Dial Replacement Dialer Lets You Make Calls from Anywhere

If you frequently make phone calls, your dialer (aka phone app)is one of the … more

Navigate with Your Samsung Gear 2 Using DMA Navi Watch

Whether you’re travelling to a new destination or exploring some previously … more