Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,773 Members 52,071 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Google Now "okay google" voice command not working with GE launcher (Jellybeans ROM)

Tip us?
 
CoryG89
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Mar 2012
Default Google Now "okay google" voice command not working with GE launcher (Jellybeans ROM)

Last night I rooted my Verizon Galaxy Note 3 with the King application. Installed chainfire's SuperSU and then installed the latest Jellybeans 4.3 ROM.

After I installed lots of apps and changed my settings how I like I was looking at the Jellybeans OTA section and saw where you could download the zip for the 4.4 kitkat Google Experience launcher. I downloaded both it and the Google boot animation and flashed them with safestrap one at a time.

Both of these mods seem to be working just fine, except I can't seem to use the Google Now, "Okay, Google" voice command. Google Now itself works just fine by swiping to the left but whether I am on the home screen or actually in Google Now, when I say the keywords "Okay, Google" or just "Google" it doesn't do anything.

I tried going into the Google Settings where I saw the switch for Google Now was turned on. I went into the voice section and saw the option for "Hotword detection" was turned on.

I tried toggling these settings off and back on again with no apparent effect. In my general settings voice controls were turned off but turning them on didn't help either.

I was wondering if anyone here has had and similar problems getting the Google Now voice command to work using the Jellybeans ROM or if there is anything else I can try. When I had my stock build I could enter Google Now and say "Okay, Google" and it would start listening. I wanted to be able to use the command from the home screen. Now it appears I can't even do it from within Google Now. When I hit the voice search button I can still do that fine so I know the mic is working.

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
 
CoryG89
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Mar 2012
Bump.... No one have this problem?

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
 
ginger man
Old
#3  
ginger man's Avatar
Member
Thanks Meter 23
Posts: 71
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by CoryG89 View Post
Bump.... No one have this problem?

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
Go to home screen, then menu - settings - voice - offline speech recognition - swipe all the way to the right tab (autoupdate), then swipe back to the left one (installed). Then update. Once it's updated it will work.

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
The Following User Says Thank You to ginger man For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
openwheelracing
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 27
Posts: 157
Join Date: May 2012
Works. Thank you
 
CoryG89
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Mar 2012
Thanks so much. It appeared to be updated but i reinstalled the English language pack and now its working perfectly.

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes