Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,354 Members 41,662 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] No sound from top speaker when receiving calls

Tip us?
 
nontryer
Old
#1  
nontryer's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 49
Join Date: Feb 2011
Location: Rijeka
Default [Q] No sound from top speaker when receiving calls

The other day i noticed really weird problem/bug when receiving incoming call.
When proximity/light/whatever sensors are covered (i.e phone sitting on desk with screen facing the desk) while receiving call, i get no ringtone sound from top speaker, bottom one is working fine.

I tried to disable beats audio, unchecking "quiet ring on pickup" and "pocket mode" in sound settings, i disabled some apps which might cause such behavior like Viber etc.

Oh, and i did factory reset few days ago, so this should not be the problem. Maybe it was present before factory reset, but i didn't really noticed because i changed my ringtone and it's really really noticeable with it.

Otherwise, i don't have any problems with speakers besides this one.. when i watch youtube, play games or listen to music everything is working as it should.

I'm 100% stock, unrooted - for now, running latest OTA (3.62.401.1).

What could be the problem? Anyone else with same issue?
Disregard the constabulary.
 
nontryer
Old
#2  
nontryer's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 49
Join Date: Feb 2011
Location: Rijeka
Anyone?
Disregard the constabulary.
 
criszz
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 198
Posts: 1,730
Join Date: Aug 2008
Location: BrasoV

 
DONATE TO ME
Maybe your ringtone is mono, not stereo

Sent from HTC One 802w Dual Sim with my hand...
__________________

Silver hTc One 802w Dual Sim 32 Gb + 64 Gb SdCard
S-Off ; Rooted ; SuperCID; Tommy KitKat SixSense ROM ( pm for that ); TWRP
_____________________________

Past Smartphone's:

Galaxy S4 i9500
HTC Sensation XE
hTC HD2
hTC Diamond II
hTC Diamond
Gigabyte GSmart i120
__________________
 
nontryer
Old
#4  
nontryer's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 49
Join Date: Feb 2011
Location: Rijeka
Nope, i tried multiple ringtones and same problem occurs.
Disregard the constabulary.
 
nontryer
Old
#5  
nontryer's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 49
Join Date: Feb 2011
Location: Rijeka
Ok, one last bump.. this "problem" occurs even with latest OTA update (4.4.2), can anyone test it and report if it's normal or not?
I tried CM 11 and OmniRom and there was no such problem..
Disregard the constabulary.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes