Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,563 Members 45,126 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Americansied contact info?

Tip us?
 
DocSoton
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 54
Join Date: Jun 2007
Default Americansied contact info?

Quite surprised and a bit annoyed that the contact info, in particular the Address field, is Americanised... I cant even add our Post Code into the Zip Code as its a numeric field only! Is there a way to change this, or define my own fields?

Its almost as bad as not seeing English (United Kingdom) and only English (American) when installing software... there's a difference between the two, and surely the clue is in the name itself!
 
radicalisto
Old
#2  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1389
Posts: 3,429
Join Date: Nov 2013
Location: York

 
DONATE TO ME
Haven't come across it myself, always had English (United Kingdom) as an option. What firmware?
// LG G3 (D855) // Stock // Stock //

S3(White) > M7(Red) > Note 3(Black) > Nexus 5(Black) > M8(Gunmetal) > LG G3 (Titan Grey)
 
DocSoton
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 54
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by radicalisto View Post
Haven't come across it myself, always had English (United Kingdom) as an option. What firmware?
My language options are set to UK etc.. but if I go into Contacts, and look at the Address Fields, I have State, Zip Code.. etc I did wonder wheterht is was a generic android thing but my mates HTC says County, Post Code...

Ill check software version.. but it is an EU handset and Ive just recently received the kitkat update...
 
radicalisto
Old
#4  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1389
Posts: 3,429
Join Date: Nov 2013
Location: York

 
DONATE TO ME
OK, just tried to add an address in myself, have the same issue! I hadn't checked after the KK update, however my old addresses are still showing up OK. FFS Samsung and their stupidity again
// LG G3 (D855) // Stock // Stock //

S3(White) > M7(Red) > Note 3(Black) > Nexus 5(Black) > M8(Gunmetal) > LG G3 (Titan Grey)
 
alom5
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 173
Posts: 708
Join Date: Dec 2010
I have just tried it and you can add the postcode when you enter a new contract. When hi go to edit it, it only gives you the numbers option on the keyboard... Stupid 👎

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 
y2kkingboy
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 24
Posts: 128
Join Date: Feb 2012
Location: Milwaukee
I'm running CM and I can add whatever in the zip field, editing an existing contact or adding a new one.
 
alom5
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 173
Posts: 708
Join Date: Dec 2010
We're talking on kit Kat mate.... It worked prior to kit Kat ....but not now....

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 
y2kkingboy
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 24
Posts: 128
Join Date: Feb 2012
Location: Milwaukee
Quote:
Originally Posted by alom5 View Post
We're talking on kit Kat mate.... It worked prior to kit Kat ....but not now....

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
CM11 is kit kat.
 
radicalisto
Old
#9  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1389
Posts: 3,429
Join Date: Nov 2013
Location: York

 
DONATE TO ME
He means Official 4.4.2 with the new boot loader, CM runs on Jelly Bean's boot loader aka MJ7/Mk2.

UK postcode has letters and numbers ie: N1 6YU - When entering Address info we can only type american zip codes ie: 939393 which is no good to us.
// LG G3 (D855) // Stock // Stock //

S3(White) > M7(Red) > Note 3(Black) > Nexus 5(Black) > M8(Gunmetal) > LG G3 (Titan Grey)
The Following User Says Thank You to radicalisto For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
y2kkingboy
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 24
Posts: 128
Join Date: Feb 2012
Location: Milwaukee
Quote:
Originally Posted by radicalisto View Post
He means Official 4.4.2 with the new boot loader, CM runs on Jelly Bean's boot loader aka MJ7/Mk2.

UK postcode has letters and numbers ie: N1 6YU - When entering Address info we can only type american zip codes ie: 939393 which is no good to us.
Bootloader has little to do with the software. So the topic is about software capability and Samsung apparently locks it.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Modernize Your Emails with Email Popup

SMS andHangouts messages likely won’t ever replace traditional Emails for more formal … more

Change Your Toast Notification Style with XToast

Android uses multipletypes of notifications. One of these isknown as a toast notification. … more

Port Sony Xperia Themes to CyanogenMod 11 with Ease

In addition the obvious proficiency with graphics, creating agood Android theme … more

Cell Phone SIM Unlock Bill Just Steps Away from President’s Desk

For all those who believe that Cinderella stories don’t actually … more