Post Reply

Unauthorized software when booting to recovery

OP graydiggy

31st January 2014, 05:46 PM   |  #1  
graydiggy's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Houma, LA
Thanks Meter: 2,393
 
4,463 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
Specs:

SGH-i337
MDL Bootloaders
Running custom GPE KitKat ROM.
Latest TWRP Recovery

Here's what happened.

Decided to try out Beanstalk kitkat. Installed fine, but ran into signal issues when I loaded up the FMLD modem. Had the same issues when switching back to MK2 modem.

before using beanstalk, decided to try out Philz touch CWM. Didn't really like it, I made a backup of my GPE ROM and went ahead and installed beanstalk then installed TWRP. Hit some issues with the ROM and decided to go back to GPE. Had to switch back to CWM to restore the GPE ROM.

Once it restored, I reinstalled TWRP. Went to boot to recovery and get the unauthorized software warning.

I can still boot into the ROM, and can boot to DL mode. I cannot boot or install TWRP. Seeing that I contact flash any Zip files I cannot even install CWM. Is there any way to fix this short of flashing back to stock MDL with Odin? I am stuck. Read for about 2 hours... Can't find any answers specific to this issue.

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app
31st January 2014, 06:33 PM   |  #2  
ted77usa's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Flag Fog City
Thanks Meter: 3,779
 
2,352 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
Try push custom recovery.img using heimdall or repack custom recovery.img to tar files .....so u able to flash it from Odin. .... Goodluck

Swyped from MK2 Dark Venom SS Edition
Last edited by ted77usa; 31st January 2014 at 06:56 PM.
31st January 2014, 07:57 PM   |  #3  
scott14719's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 813
 
2,064 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Just a thought. Are you sure the custom recovery you are trying to install is LOKI'd?. You can try to install OUDHS CWM via terminal commands.

I'm not sure if this has anything to do with your issue or not, but I read that people were having issues with certain versions of PhilZ CWM and the LOKI feature. They claim part of the issue involves corrupt backups that will not re-flash properly.
31st January 2014, 08:36 PM   |  #4  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,510
 
10,201 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Never tried it, but could you dd the recovery image, possibly twrp.

dd if=/system/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p21

Do this at your own risk as I'm not that familiar with dd commands
31st January 2014, 08:56 PM   |  #5  
graydiggy's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Houma, LA
Thanks Meter: 2,393
 
4,463 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by scott14719

Just a thought. Are you sure the custom recovery you are trying to install is LOKI'd?. You can try to install OUDHS CWM via terminal commands.

I'm not sure if this has anything to do with your issue or not, but I read that people were having issues with certain versions of PhilZ CWM and the LOKI feature. They claim part of the issue involves corrupt backups that will not re-flash properly.

Never had issues installing it before.

AFAIK, the recovery does not need to be loki'd the ROM does. The reason I say this is because I have never had any issues with older or newer versions of TWRP and because there are recoveries that Auto Loki a ROM that is being installed.

If it does need to be, then it should be loki'd because I am doing exactly the same thing to install it. The version is the same as before I changed to CWM.

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app
31st January 2014, 08:56 PM   |  #6  
graydiggy's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Houma, LA
Thanks Meter: 2,393
 
4,463 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ted77usa

Try push custom recovery.img using heimdall or repack custom recovery.img to tar files .....so u able to flash it from Odin. .... Goodluck

Swyped from MK2 Dark Venom SS Edition

I will attempt these ideas.

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app
31st January 2014, 09:11 PM   |  #7  
graydiggy's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Houma, LA
Thanks Meter: 2,393
 
4,463 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
Also... It seems that as a result of this whole debacle, nothing involving xposed is working when it did before. Is this possibly related?

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes