Make Calling Your Loved Ones Easier and Cheaper this Diwali

Diwali, or Deepawali as some Indians call it, is the pride and joy of Indian … more

Big Android BBQ 5.0 Recap – XDA TV

This fifth annual Big Android BBQ has come and gone. The speakers have spoke, the sponsors have … more

Microsoft to Counter “OK Google” with Bing Torque

When Microsoft is making apps for Android, users should be aware that something … more

Google Confirms “Android Lollipop Day” for November 3rd

A little over a week ago, Google announced the latest iteration of … more
Post Reply

DNA now won't connect to PC

OP Bartikus

19th January 2014, 12:21 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
34 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
So I was just going to change ROMs, and I realized that my DNA won't connect to a PC over USB anymore. I always plug it in at work via USB to a laptop to charge, and it would normally open the autostart/autorun window, which I would always notice because I'll switch computers often. Last week the autostart dialog stopped opening, but I was distracted with work being busy and it just went to the back of my mind.

Until now.

I've checked all the normal trivial stuff... trying different cables, using different USB ports, and obviously different PCs. It also won't be detected by ADB. Yes, developer options are enabled, yes USB debugging is enabled. It sounds to me like its the port on the phone, so then I'm screwed, but I was just wondering if anyone knows any tricks I can try.
19th January 2014, 03:36 AM   |  #2  
Member
Flag Cleveland, OH
Thanks Meter: 9
 
62 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
More
Are you running a custom rom? Go to settings>storage>storage settings>USB computer connection and make sure the connect as Media device (MTP) is checked. Same thing happened to me and some how this setting was unchecked

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
19th January 2014, 10:41 PM   |  #3  
thayl0's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 98
 
876 posts
Join Date:Joined: May 2013
Donate to Me
More
You going to laugh at me but download PDAnet and it will redownload the correct drivers.
22nd January 2014, 06:31 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by Bartikus

So I was just going to change ROMs, and I realized that my DNA won't connect to a PC over USB anymore. I always plug it in at work via USB to a laptop to charge, and it would normally open the autostart/autorun window, which I would always notice because I'll switch computers often. Last week the autostart dialog stopped opening, but I was distracted with work being busy and it just went to the back of my mind.

Until now.

I've checked all the normal trivial stuff... trying different cables, using different USB ports, and obviously different PCs. It also won't be detected by ADB. Yes, developer options are enabled, yes USB debugging is enabled. It sounds to me like its the port on the phone, so then I'm screwed, but I was just wondering if anyone knows any tricks I can try.

Have you found a solution for this? I am in the exact same situation with no solutions working for me. I tried PDAnet and many other things. The device is unrecognized by my computer completely not even showing up in the device manager. This likely is a hardware issue, but I'm rooted with no way to return to stock because I can't connect to my computer which makes me unable to use my warranty for repair. This is a really unfortunate pickle as I'm not sure if I can even do anything at this point. I have found online that people with a hardware issue with connecting to their computers also had the slow charge notification when charging either through the computer or the power adapter. Mine does not display slow charge which gives me some hope that it is somehow a driver issue. Do you get the slow charge notification at all?


EDIT: It's a hardware issue for me. Noticed my charger is sticking slightly more out than usual, and it just can't get the right connection
Last edited by ASAPscotty; 22nd January 2014 at 08:21 PM. Reason: Forgot a detail
24th January 2014, 04:21 PM   |  #5  
thayl0's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 98
 
876 posts
Join Date:Joined: May 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ASAPscotty

Have you found a solution for this? I am in the exact same situation with no solutions working for me. I tried PDAnet and many other things. The device is unrecognized by my computer completely not even showing up in the device manager. This likely is a hardware issue, but I'm rooted with no way to return to stock because I can't connect to my computer which makes me unable to use my warranty for repair. This is a really unfortunate pickle as I'm not sure if I can even do anything at this point. I have found online that people with a hardware issue with connecting to their computers also had the slow charge notification when charging either through the computer or the power adapter. Mine does not display slow charge which gives me some hope that it is somehow a driver issue. Do you get the slow charge notification at all?


EDIT: It's a hardware issue for me. Noticed my charger is sticking slightly more out than usual, and it just can't get the right connection

Do what i said
25th January 2014, 02:59 AM   |  #6  
demon28's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 41
 
247 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Question after download PDA net is that via desktop or phone cause I'm in the same situation it won't pop up on my comp and I can't adb or fastboot into the device I'm stuck in recovery with a wiped system

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
25th January 2014, 03:29 AM   |  #7  
RLGL's Avatar
Senior Member
Flag Stillwater
Thanks Meter: 35
 
278 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by demon28

Question after download PDA net is that via desktop or phone cause I'm in the same situation it won't pop up on my comp and I can't adb or fastboot into the device I'm stuck in recovery with a wiped system

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

desktop
27th January 2014, 05:42 AM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
34 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Hey guys, just figured I'd follow up. Sorry for the delay, XDA email notifications somehow ended up in my spam folder.

Anyway, for me it just turned out to be that all the cables I tried were bad. Pretty low odds, I'm actually surprised both my cable at home and the one at work were all bad. Sure enough I tried it with a coworker's cable and it worked fine.
The Following User Says Thank You to Bartikus For This Useful Post: [ View ]
28th January 2014, 02:43 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
23 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by demon28

Question after download PDA net is that via desktop or phone cause I'm in the same situation it won't pop up on my comp and I can't adb or fastboot into the device I'm stuck in recovery with a wiped system

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

hey I am in same situation cand do anything did you find the solution plzz help me
1st February 2014, 09:31 AM   |  #10  
thayl0's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 98
 
876 posts
Join Date:Joined: May 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Bartikus

Hey guys, just figured I'd follow up. Sorry for the delay, XDA email notifications somehow ended up in my spam folder.

Anyway, for me it just turned out to be that all the cables I tried were bad. Pretty low odds, I'm actually surprised both my cable at home and the one at work were all bad. Sure enough I tried it with a coworker's cable and it worked fine.

If they charge your phone there not bad. Just an FYI

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes