Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,757 Members 48,397 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Q Remote problem

Tip us?
 
Canadoc
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 99
Posts: 1,650
Join Date: Nov 2010
Default Q Remote problem

I remember being on the stock Rom and the remote app having the ability to control a TV and a cable box. I since went to Mahdi Rom and missed some of the stock functionality including the remote.

I opted to flash a custom Rom based on the stock lg rom LRS pad. S far it seems great with none of the lag of stock. I went to setup the remote and see. now I only have the option to choose TV blue ray or DVD player but no cable box choice. Anyone else notice this? Anyway to change that?

Also I don't recall but is there no Mic speech to text option on the stock keyboard? I really like it otherwise.


Sent from my LG-V500 using Tapatalk
 
Master SURGE
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 21
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by Canadoc View Post
I remember being on the stock Rom and the remote app having the ability to control a TV and a cable box. I since went to Mahdi Rom and missed some of the stock functionality including the remote.

I opted to flash a custom Rom based on the stock lg rom LRS pad. S far it seems great with none of the lag of stock. I went to setup the remote and see. now I only have the option to choose TV blue ray or DVD player but no cable box choice. Anyone else notice this? Anyway to change that?

Also I don't recall but is there no Mic speech to text option on the stock keyboard? I really like it otherwise.


Sent from my LG-V500 using Tapatalk
there seems to be two versions of the q remote , depending on the region the stock rom was meant for. in mycase i have the one that comes with tv,dvd,bluray player... no cable box . i suppose you best bet is to download a rom that has the other version of qremote , extract it then inject it in your tablet , unless u can find that version of the apk floating around.

concerning the stock keyboard , the text to speech is right there ,to the left of the spacebar
 
Canadoc
Old
(Last edited by Canadoc; 31st January 2014 at 07:19 PM.)
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 99
Posts: 1,650
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Master SURGE View Post
there seems to be two versions of the q remote , depending on the region the stock rom was meant for. in mycase i have the one that comes with tv,dvd,bluray player... no cable box . i suppose you best bet is to download a rom that has the other version of qremote , extract it then inject it in your tablet , unless u can find that version of the apk floating around.

concerning the stock keyboard , the text to speech is right there ,to the left of the spacebar
I was thinking maybe the build.prop file if UK vs US would cause Qremote to show a different set of devices etc. Guess not. I have the original nandroid backup of the device can I just extract the qremote app and odex file and copy it over?

As for the keyboard, in this ROM left of space bar I have the forward slash or the settings gear. No option for voice typing even though it is enabled in setings
 
Master SURGE
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 21
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by Canadoc View Post
I was thinking maybe the build.prop file if UK vs US would cause Qremote to show a different set of devices etc. Guess not. I have the original nandroid backup of the device can I just extract the qremote app and odex file and copy it over?

As for the keyboard, in this ROM left of space bar I have the forward slash or the settings gear. No option for voice typing even though it is enabled in setings
titanium backup should handle this . although i wonder if a conflict could occur, so make a backup of the quick remote you already have, just in case.

for the keyboard ,if i keep pressing on the gears menu button,it switches to speech 2text. if it is no there , i wonder if it is the same lg keyboard app that is used in you current rom
 
Canadoc
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 99
Posts: 1,650
Join Date: Nov 2010
Titanium backup won't help as I don't have it for my original stock rom. I have a nandroid backup which I tried extracting the appropriate files but they did not work.

As for the keyboard. I know where the microphone should be but long pressing does not provide the option. I came from Mahdi Rom but did a full wipe prior.....

Sent from my SM-N900W8 using Tapatalk
 
Canadoc
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 99
Posts: 1,650
Join Date: Nov 2010
Weird. After the battery drained to zero I charged the tablet to full from power off. Now keyboard has the Mic option on it.

So if anyone has a flashable remote app for north America I would be great ful

Sent from my LG-V500 using Tapatalk
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

[APK] Chrome Beta 37 Brings First Traces of Material Design

With Android L on the horizon, it’s no surprise that Google’s … more

Immersive Mode on Unrooted Devices with GMD Full Screen Immersive Mode

Everyone likes screen real estate–no question about that. The … more

Android Wear App Review: EchoWear Song Search – XDA Developer TV

Yesterday on XDA Developer TV, Producer AdamOutler tore down a Samsung … more