XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more

Prepare Your Nokia X2 for Battle with Nokia X2 Tools

Unveiled in June this year, the Nokia X2 is the Finnish companys second crack at an … more

Increase the Speaker Volume of Your Samsung Gear 2 with Tool and Tutorial

I think its pretty safe to say that any sound coming out of a … more

Unlock Hidden Camera Settings on Your Moto G

At one point in time or another, weve all gotten very fiddly with the camera settings on our … more
Post Reply

Q Remote problem

31st January 2014, 04:45 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 102
 
1,671 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
I remember being on the stock Rom and the remote app having the ability to control a TV and a cable box. I since went to Mahdi Rom and missed some of the stock functionality including the remote.

I opted to flash a custom Rom based on the stock lg rom LRS pad. S far it seems great with none of the lag of stock. I went to setup the remote and see. now I only have the option to choose TV blue ray or DVD player but no cable box choice. Anyone else notice this? Anyway to change that?

Also I don't recall but is there no Mic speech to text option on the stock keyboard? I really like it otherwise.


Sent from my LG-V500 using Tapatalk
31st January 2014, 06:35 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
21 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by Canadoc

I remember being on the stock Rom and the remote app having the ability to control a TV and a cable box. I since went to Mahdi Rom and missed some of the stock functionality including the remote.

I opted to flash a custom Rom based on the stock lg rom LRS pad. S far it seems great with none of the lag of stock. I went to setup the remote and see. now I only have the option to choose TV blue ray or DVD player but no cable box choice. Anyone else notice this? Anyway to change that?

Also I don't recall but is there no Mic speech to text option on the stock keyboard? I really like it otherwise.


Sent from my LG-V500 using Tapatalk

there seems to be two versions of the q remote , depending on the region the stock rom was meant for. in mycase i have the one that comes with tv,dvd,bluray player... no cable box . i suppose you best bet is to download a rom that has the other version of qremote , extract it then inject it in your tablet , unless u can find that version of the apk floating around.

concerning the stock keyboard , the text to speech is right there ,to the left of the spacebar
31st January 2014, 07:16 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 102
 
1,671 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Master SURGE

there seems to be two versions of the q remote , depending on the region the stock rom was meant for. in mycase i have the one that comes with tv,dvd,bluray player... no cable box . i suppose you best bet is to download a rom that has the other version of qremote , extract it then inject it in your tablet , unless u can find that version of the apk floating around.

concerning the stock keyboard , the text to speech is right there ,to the left of the spacebar

I was thinking maybe the build.prop file if UK vs US would cause Qremote to show a different set of devices etc. Guess not. I have the original nandroid backup of the device can I just extract the qremote app and odex file and copy it over?

As for the keyboard, in this ROM left of space bar I have the forward slash or the settings gear. No option for voice typing even though it is enabled in setings
Last edited by Canadoc; 31st January 2014 at 07:19 PM.
31st January 2014, 07:51 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
21 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by Canadoc

I was thinking maybe the build.prop file if UK vs US would cause Qremote to show a different set of devices etc. Guess not. I have the original nandroid backup of the device can I just extract the qremote app and odex file and copy it over?

As for the keyboard, in this ROM left of space bar I have the forward slash or the settings gear. No option for voice typing even though it is enabled in setings

titanium backup should handle this . although i wonder if a conflict could occur, so make a backup of the quick remote you already have, just in case.

for the keyboard ,if i keep pressing on the gears menu button,it switches to speech 2text. if it is no there , i wonder if it is the same lg keyboard app that is used in you current rom
1st February 2014, 12:10 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 102
 
1,671 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Titanium backup won't help as I don't have it for my original stock rom. I have a nandroid backup which I tried extracting the appropriate files but they did not work.

As for the keyboard. I know where the microphone should be but long pressing does not provide the option. I came from Mahdi Rom but did a full wipe prior.....

Sent from my SM-N900W8 using Tapatalk
1st February 2014, 04:11 PM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 102
 
1,671 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Weird. After the battery drained to zero I charged the tablet to full from power off. Now keyboard has the Mic option on it.

So if anyone has a flashable remote app for north America I would be great ful

Sent from my LG-V500 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes