Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,477 Members 41,688 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Unable to do Factory reset on Shpongle Rom

Tip us?
 
aumshethia
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 51
Join Date: Nov 2013
Location: Mumbai - Thane
Default Unable to do Factory reset on Shpongle Rom

Hi, I am unable to perform a factory reset on my HTC One v running Shpongle rom.
I went to setting -> Backup and reset -> Factory data reset -> Reset phone
Then i click Erase everything, but nothing happens

Please help me out.
 
leekohlbradley
Old
#2  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 56
Join Date: Nov 2012
Have you tried resetting from the bootloader?
 
aumshethia
Old
(Last edited by aumshethia; 31st January 2014 at 05:20 PM.) Reason: addition info
#3  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 51
Join Date: Nov 2013
Location: Mumbai - Thane
Quote:
Originally Posted by leekohlbradley View Post
Have you tried resetting from the bootloader?
No, haven't tried via bootloader.
I am not sure how safe is that, I mean i dont have my rom backup and i don't wanna mess and brick my phone trying something that i am not confident of.
So please tell me if Factory reset is safe vua bootloader ? I mean i won't have to install ROM and Kernal stuff again right ? Just a simple Factory reset and my phone will roar back to life after format ? Right ?

Check out this: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2243318
This makes me think twice before attempting reset via bootloader.
 
leekohlbradley
Old
#4  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 56
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by aumshethia View Post
No, haven't tried via bootloader.
I am not sure how safe is that, I mean i dont have my rom backup and i don't wanna mess and brick my phone trying something that i am not confident of.
So please tell me if Factory reset is safe vua bootloader ? I mean i won't have to install ROM and Kernal stuff again right ? Just a simple Factory reset and my phone will roar back to life after format ? Right ?

Check out this: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2243318
This makes me think twice before attempting reset via bootloader.
I tried it just for you.
Answer: it does nothing hahaha phone just restarted and all my data etc. is still there.
The Following User Says Thank You to leekohlbradley For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
aumshethia
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 51
Join Date: Nov 2013
Location: Mumbai - Thane
Quote:
Originally Posted by leekohlbradley View Post
I tried it just for you.
Answer: it does nothing hahaha phone just restarted and all my data etc. is still there.
Hey man, I appreciate you going beyond the line for helping me out by performing a factory reset yourself ! Seriously, Thank you bro.
Haha, since it does nothing, i am glad you didn't have to take pains of reconfiguring everything after reset .

The primary reason i wanted to perform reset was, lately i am getting error "System UI stopped" and really runs low on ram.
 
mrcorey
Old
(Last edited by mrcorey; 2nd February 2014 at 12:07 AM.)
#6  
mrcorey's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 228
Posts: 698
Join Date: Mar 2012
Instead of reset, try going to recovery and choose fix permissions. That should help that problem to go away

Looks like the comment that this was a reply to has been cleaned from the thread. Sorry for adding to the ot

Sent from my Moto G
 
bratusm
Old
#7  
bratusm's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 188
Posts: 409
Join Date: Nov 2012
Location: Ljubljana

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by aumshethia View Post
Hi, I am unable to perform a factory reset on my HTC One v running Shpongle rom.
I went to setting -> Backup and reset -> Factory data reset -> Reset phone
Then i click Erase everything, but nothing happens

Please help me out.
Do Factory Reset through TWRP: http://techerrata.com/file/twrp2/pri...3.0-primou.img
Easy and final...
 
leekohlbradley
Old
#8  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 56
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by bratusm View Post
Do Factory Reset through TWRP: http://techerrata.com/file/twrp2/pri...3.0-primou.img
Easy and final...
Thanks Bratusm, you beat me to it!

I was prepping to flash Ignorance anyway, so I'm not as selfless as you might think lol
 
bratusm
Old
#9  
bratusm's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 188
Posts: 409
Join Date: Nov 2012
Location: Ljubljana

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by leekohlbradley View Post
Thanks Bratusm, you beat me to it!

I was prepping to flash Ignorance anyway, so I'm not as selfless as you might think lol
I'm just F... happy that you did it!!! That's what matters...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Create a Simple Custom Launcher from Scratch

When you are starting your journey intoany sort of development, it’s never easy at the … more

MediaTek Continues Steps Towards Being Developer-Friendly

Not too long ago MediaTek was very closed off towards the mobile developer … more

Sony PS4 Remote Play Ported to All Android Devices

Im pretty sure that every informed gamer out there perked their ears up when Sony came out … more