Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,384 Members 43,998 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Anyone experience problems with MTP enabled music players?

Tip us?
 
Newbieshwa
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 17
Posts: 98
Join Date: Oct 2011
Location: Auckland
Default Anyone experience problems with MTP enabled music players?

Just wondering if anyone has managed to succefully use an MTP enabled music device (such as a car head unit or stereo) with an HTC one?

I have a car head unit that works fine with a $50 Android 4.0 alcatel phone but doesn't seem to work with my Android 4.3 HTC One.

Any advice is appreciated!

Sent from my HTC_PN071 using xda app-developers app
 
Bllooi
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 220
Join Date: Dec 2012
Location: Kuala Lumpur
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa View Post
Just wondering if anyone has managed to succefully use an MTP enabled music device (such as a car head unit or stereo) with an HTC one?

I have a car head unit that works fine with a $50 Android 4.0 alcatel phone but doesn't seem to work with my Android 4.3 HTC One.

Any advice is appreciated!

Sent from my HTC_PN071 using xda app-developers app
I don't believe there are any cars which support MTP for now. UMS is only supported in most cases and you need a car from sometime this year which by a small tiny chance will support UMS. The alcatel phone has an ext SD card, am i wrong? That allows for UMS. Sorry man but if you want an MTP player in your car, ya gotta refit the audio or get a new car. BTW here is a LINK to one of those players. Hit me up with a thanks if i helped. PM me if you have more questions
Devices : HTC One (Current), Galaxy S4, Galaxy Camera, HTC One X+, HTC Sensation, IPhone 3GS
ROM: ROM: Bouncing from ROM to ROM.
Kernal: STi V19
shenweilooi@gmail.com
Add Me As A Friend On Steam! CLICK HERE [/COLOR]
HIT ME UP WITH A THANKS
 
Newbieshwa
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 17
Posts: 98
Join Date: Oct 2011
Location: Auckland
Quote:
Originally Posted by Bllooi View Post
I don't believe there are any cars which support MTP for now. UMS is only supported in most cases and you need a car from sometime this year which by a small tiny chance will support UMS. The alcatel phone has an ext SD card, am i wrong? That allows for UMS. Sorry man but if you want an MTP player in your car, ya gotta refit the audio or get a new car. BTW here is a LINK to one of those players. Hit me up with a thanks if i helped. PM me if you have more questions
I installed a new headunit. It specifically states Android compatible (must be android 4.0+ with MTP). This is what the headunit states....So I think it is compatible. It also seems to work with a friend's Galaxy SIII, it just doesn't like my HTC.

But thank you for trying to help.
The Following User Says Thank You to Newbieshwa For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Bllooi
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 220
Join Date: Dec 2012
Location: Kuala Lumpur
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa View Post
I installed a new headunit. It specifically states Android compatible (must be android 4.0+ with MTP). This is what the headunit states....So I think it is compatible. It also seems to work with a friend's Galaxy SIII, it just doesn't like my HTC.

But thank you for trying to help.
Hmmm. It works with my HTC One and S4

Idk if it's the same tho
Devices : HTC One (Current), Galaxy S4, Galaxy Camera, HTC One X+, HTC Sensation, IPhone 3GS
ROM: ROM: Bouncing from ROM to ROM.
Kernal: STi V19
shenweilooi@gmail.com
Add Me As A Friend On Steam! CLICK HERE [/COLOR]
HIT ME UP WITH A THANKS
 
Newbieshwa
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 17
Posts: 98
Join Date: Oct 2011
Location: Auckland
Quote:
Originally Posted by Bllooi View Post
Hmmm. It works with my HTC One and S4

Idk if it's the same tho
So I have that exact same unit!

When I plug in my HTC One it gives "USB error 19".
Any Ideas?
 
Bllooi
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 220
Join Date: Dec 2012
Location: Kuala Lumpur
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa View Post
So I have that exact same unit!

When I plug in my HTC One it gives "USB error 19".
Any Ideas?
Never seen that error before ._. Sorry man. Just googled it and seems people are having problems with the pioneer and having the exact same error. Maybe pioneer has a for that you can discuss this abt?
Devices : HTC One (Current), Galaxy S4, Galaxy Camera, HTC One X+, HTC Sensation, IPhone 3GS
ROM: ROM: Bouncing from ROM to ROM.
Kernal: STi V19
shenweilooi@gmail.com
Add Me As A Friend On Steam! CLICK HERE [/COLOR]
HIT ME UP WITH A THANKS
 
Newbieshwa
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 17
Posts: 98
Join Date: Oct 2011
Location: Auckland
So this is my unit: http://www.pioneer.com.sg/storefront...49&CatId=,2,33

It says under specifications "requires CD-MU200 (for Android)." Any idea what that is?
 
Bllooi
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 220
Join Date: Dec 2012
Location: Kuala Lumpur
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa View Post
So this is my unit: http://www.pioneer.com.sg/storefront...49&CatId=,2,33

It says under specifications "requires CD-MU200 (for Android)." Any idea what that is?
Ohhh, you need the cable man. I think it's sold separately for you I got mine with the unit. If it's with the unit just use it. Here's a link

[URL="http://m.bestbuy.com/m/e/product/detail.jsp?skuId=1663018&pid=1219059089480"clickhe re[/URL]

If I helped hit me up with a thanks. Cable is $30 tho if you don't have it that sucks.
Devices : HTC One (Current), Galaxy S4, Galaxy Camera, HTC One X+, HTC Sensation, IPhone 3GS
ROM: ROM: Bouncing from ROM to ROM.
Kernal: STi V19
shenweilooi@gmail.com
Add Me As A Friend On Steam! CLICK HERE [/COLOR]
HIT ME UP WITH A THANKS

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...