Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Turn Your Camera Into a Live Puzzle Game

The classic sliding puzzle game hasnt changed much, if at all, over the years. Dating all the way … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Anyone experience problems with MTP enabled music players?

OP Newbieshwa

1st February 2014, 10:51 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 18
 
101 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Just wondering if anyone has managed to succefully use an MTP enabled music device (such as a car head unit or stereo) with an HTC one?

I have a car head unit that works fine with a $50 Android 4.0 alcatel phone but doesn't seem to work with my Android 4.3 HTC One.

Any advice is appreciated!

Sent from my HTC_PN071 using xda app-developers app
2nd February 2014, 05:22 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 48
 
222 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

Just wondering if anyone has managed to succefully use an MTP enabled music device (such as a car head unit or stereo) with an HTC one?

I have a car head unit that works fine with a $50 Android 4.0 alcatel phone but doesn't seem to work with my Android 4.3 HTC One.

Any advice is appreciated!

Sent from my HTC_PN071 using xda app-developers app

I don't believe there are any cars which support MTP for now. UMS is only supported in most cases and you need a car from sometime this year which by a small tiny chance will support UMS. The alcatel phone has an ext SD card, am i wrong? That allows for UMS. Sorry man but if you want an MTP player in your car, ya gotta refit the audio or get a new car. BTW here is a LINK to one of those players. Hit me up with a thanks if i helped. PM me if you have more questions
2nd February 2014, 06:07 AM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 18
 
101 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Bllooi

I don't believe there are any cars which support MTP for now. UMS is only supported in most cases and you need a car from sometime this year which by a small tiny chance will support UMS. The alcatel phone has an ext SD card, am i wrong? That allows for UMS. Sorry man but if you want an MTP player in your car, ya gotta refit the audio or get a new car. BTW here is a LINK to one of those players. Hit me up with a thanks if i helped. PM me if you have more questions

I installed a new headunit. It specifically states Android compatible (must be android 4.0+ with MTP). This is what the headunit states....So I think it is compatible. It also seems to work with a friend's Galaxy SIII, it just doesn't like my HTC.

But thank you for trying to help.
The Following User Says Thank You to Newbieshwa For This Useful Post: [ View ]
2nd February 2014, 07:27 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 48
 
222 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

I installed a new headunit. It specifically states Android compatible (must be android 4.0+ with MTP). This is what the headunit states....So I think it is compatible. It also seems to work with a friend's Galaxy SIII, it just doesn't like my HTC.

But thank you for trying to help.

Hmmm. It works with my HTC One and S4

Idk if it's the same tho
2nd February 2014, 07:29 AM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 18
 
101 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Bllooi

Hmmm. It works with my HTC One and S4

Idk if it's the same tho

So I have that exact same unit!

When I plug in my HTC One it gives "USB error 19".
Any Ideas?
2nd February 2014, 09:49 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 48
 
222 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

So I have that exact same unit!

When I plug in my HTC One it gives "USB error 19".
Any Ideas?

Never seen that error before ._. Sorry man. Just googled it and seems people are having problems with the pioneer and having the exact same error. Maybe pioneer has a for that you can discuss this abt?
2nd February 2014, 10:01 AM   |  #7  
OP Senior Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 18
 
101 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
So this is my unit: http://www.pioneer.com.sg/storefront...49&CatId=,2,33

It says under specifications "requires CD-MU200 (for Android)." Any idea what that is?
2nd February 2014, 12:24 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 48
 
222 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

So this is my unit: http://www.pioneer.com.sg/storefront...49&CatId=,2,33

It says under specifications "requires CD-MU200 (for Android)." Any idea what that is?

Ohhh, you need the cable man. I think it's sold separately for you I got mine with the unit. If it's with the unit just use it. Here's a link

[URL="http://m.bestbuy.com/m/e/product/detail.jsp?skuId=1663018&pid=1219059089480"clickhe re[/URL]

If I helped hit me up with a thanks. Cable is $30 tho if you don't have it that sucks.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes