MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more
Post Reply

Anyone experience problems with MTP enabled music players?

1st February 2014, 09:51 PM   |  #1  
OP Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 17
 
98 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Just wondering if anyone has managed to succefully use an MTP enabled music device (such as a car head unit or stereo) with an HTC one?

I have a car head unit that works fine with a $50 Android 4.0 alcatel phone but doesn't seem to work with my Android 4.3 HTC One.

Any advice is appreciated!

Sent from my HTC_PN071 using xda app-developers app
2nd February 2014, 04:22 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 46
 
220 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

Just wondering if anyone has managed to succefully use an MTP enabled music device (such as a car head unit or stereo) with an HTC one?

I have a car head unit that works fine with a $50 Android 4.0 alcatel phone but doesn't seem to work with my Android 4.3 HTC One.

Any advice is appreciated!

Sent from my HTC_PN071 using xda app-developers app

I don't believe there are any cars which support MTP for now. UMS is only supported in most cases and you need a car from sometime this year which by a small tiny chance will support UMS. The alcatel phone has an ext SD card, am i wrong? That allows for UMS. Sorry man but if you want an MTP player in your car, ya gotta refit the audio or get a new car. BTW here is a LINK to one of those players. Hit me up with a thanks if i helped. PM me if you have more questions
2nd February 2014, 05:07 AM   |  #3  
OP Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 17
 
98 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Bllooi

I don't believe there are any cars which support MTP for now. UMS is only supported in most cases and you need a car from sometime this year which by a small tiny chance will support UMS. The alcatel phone has an ext SD card, am i wrong? That allows for UMS. Sorry man but if you want an MTP player in your car, ya gotta refit the audio or get a new car. BTW here is a LINK to one of those players. Hit me up with a thanks if i helped. PM me if you have more questions

I installed a new headunit. It specifically states Android compatible (must be android 4.0+ with MTP). This is what the headunit states....So I think it is compatible. It also seems to work with a friend's Galaxy SIII, it just doesn't like my HTC.

But thank you for trying to help.
The Following User Says Thank You to Newbieshwa For This Useful Post: [ View ]
2nd February 2014, 06:27 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 46
 
220 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

I installed a new headunit. It specifically states Android compatible (must be android 4.0+ with MTP). This is what the headunit states....So I think it is compatible. It also seems to work with a friend's Galaxy SIII, it just doesn't like my HTC.

But thank you for trying to help.

Hmmm. It works with my HTC One and S4

Idk if it's the same tho
2nd February 2014, 06:29 AM   |  #5  
OP Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 17
 
98 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Bllooi

Hmmm. It works with my HTC One and S4

Idk if it's the same tho

So I have that exact same unit!

When I plug in my HTC One it gives "USB error 19".
Any Ideas?
2nd February 2014, 08:49 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 46
 
220 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

So I have that exact same unit!

When I plug in my HTC One it gives "USB error 19".
Any Ideas?

Never seen that error before ._. Sorry man. Just googled it and seems people are having problems with the pioneer and having the exact same error. Maybe pioneer has a for that you can discuss this abt?
2nd February 2014, 09:01 AM   |  #7  
OP Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 17
 
98 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
So this is my unit: http://www.pioneer.com.sg/storefront...49&CatId=,2,33

It says under specifications "requires CD-MU200 (for Android)." Any idea what that is?
2nd February 2014, 11:24 AM   |  #8  
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 46
 
220 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by Newbieshwa

So this is my unit: http://www.pioneer.com.sg/storefront...49&CatId=,2,33

It says under specifications "requires CD-MU200 (for Android)." Any idea what that is?

Ohhh, you need the cable man. I think it's sold separately for you I got mine with the unit. If it's with the unit just use it. Here's a link

[URL="http://m.bestbuy.com/m/e/product/detail.jsp?skuId=1663018&pid=1219059089480"clickhe re[/URL]

If I helped hit me up with a thanks. Cable is $30 tho if you don't have it that sucks.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes