5,606,779 Members 38,281 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Have I installed Clockworkmod or not?

Tip us?
 
AidanBell
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 252
Join Date: Jul 2009
Default [Q] Have I installed Clockworkmod or not?

I've been following instructions to install Android 4.4 KitKat on Galaxy Mega 6.3 via Cyanogenmod 11.
My device has been rooted for some time, but I have never before installed any ROMs.
I have successfully (it seems) installed Clockworkmod via Odin, yet when I boot into Custom recovery mod, there is no "backup and restore" option, and indeed I seem to be in "Android system recovery", not CWM recovery (see screenshot).
I know that I can't install Cyanogenmod without Clockworkmod on board, so I'm nervous to proceed. Can anyone please advise?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AID_9428.jpg
Views:	303
Size:	84.5 KB
ID:	2553453  
 
jzsidebott
Old
#2  
Member
Thanks Meter 20
Posts: 97
Join Date: Apr 2011

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by AidanBell View Post
I've been following instructions to install Android 4.4 KitKat on Galaxy Mega 6.3 via Cyanogenmod 11.
My device has been rooted for some time, but I have never before installed any ROMs.
I have successfully (it seems) installed Clockworkmod via Odin, yet when I boot into Custom recovery mod, there is no "backup and restore" option, and indeed I seem to be in "Android system recovery", not CWM recovery (see screenshot).
I know that I can't install Cyanogenmod without Clockworkmod on board, so I'm nervous to proceed. Can anyone please advise?
That looks like the standard recovery, not clockwork mod, what model of mega do you have?
 
Silesh.Nair
Old
#3  
Silesh.Nair's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2187
Posts: 1,630
Join Date: Mar 2012
Location: Gods Own Country

 
DONATE TO ME
You have to reboot to recovery first after flashing custom recovery. That's because the stock ROM checks if the recovery is changed and overwrites it with the stock recovery again.

Rebooting to recovery first will solve the issue.

Sent from my GT-I9205 using Tapatalk

Sources : here
Downloads : MEGA 6.3 [ Mediafire : here | Mega : here ] || S4 MINI [ MEGA : here ]
Threads : CM11 / PA / AOKP / SLIMKAT / BEANSTALK-MOKEE-GUMMY-CARBON
GApps : BaNkS / CM11 / Slimkat
Videos : CM11 | SLIMKAT
 
AidanBell
Old
(Last edited by AidanBell; 2nd February 2014 at 12:26 PM.)
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 252
Join Date: Jul 2009
Thanks for responding guys.

Jzsidebott: It's a Mega 6.3, GT-I9205, in England.

Silesh.Nair: I've installed "ROM Manager" and used "Reboot into recovery", but I get to the same place as before; "Android system recovery <3e>", exactly as the screenshot in my first post.
So I used Odin again, and again apparently successfully installed "GT-I9205-recovery.tar", but still I can only get standard recovery.

Could I ask you guys if you would recommend CyanogenMod Installer?
http://beta.download.cyanogenmod.org/install
I'm a newbie at this, so if this method is considered safe I'd be happy to go down that route. Any advice? Cheers.
 
Silesh.Nair
Old
#5  
Silesh.Nair's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2187
Posts: 1,630
Join Date: Mar 2012
Location: Gods Own Country

 
DONATE TO ME
Don't use ROM manager. Download the cwm tar file and use Odin to flash. Remember to untick auto reboot in Odin and then reboot to recovery first. It will work for sure. Don't flash anything if you are running Knox enabled firmware else you'll screw up your phone.

Sent from my GT-I9205 using Tapatalk

Sources : here
Downloads : MEGA 6.3 [ Mediafire : here | Mega : here ] || S4 MINI [ MEGA : here ]
Threads : CM11 / PA / AOKP / SLIMKAT / BEANSTALK-MOKEE-GUMMY-CARBON
GApps : BaNkS / CM11 / Slimkat
Videos : CM11 | SLIMKAT
 
AidanBell
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 252
Join Date: Jul 2009
Thanks. As I said I did use Odin to flash. I just installed ROM Manager afterwards to try to find out whether the Odin Flash had worked. I am a newbie at this and to be honest I have no idea what Knox enabled firmware is or whether I'm running it. I think that for safety's sake I'd best drop the whole thing and not risk bricking my phone, but thank you all for the help all the same.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

One-Handed Mode Ported to the Samsung Galaxy S4

People may not realize it much, but this fascination with larger screen sizes on smartphones … more

Speed up the ROM or Kernel Build Process

Creating a kernel, ROM, or any other development projectrequires knowledge and tools. While … more

Google Glass Now Open to Anyone… with $1500 to Spend (Update: Not Anymore)

Google Glass, which recently received its official update … more