Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Unable to get past boot screen, TWRP problems.

OP Phone_BrickerT_T

2nd February 2014, 12:24 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Okay, so I was trying to install CM 10.2.1, but I got a missing md5 file error, so it didn't work out. I am using TWRP as my recovery, and naturally I wiped everything before flashing, so I then went into some of the recoveries on my sd card to try to restore from those, unfortunately all attempts at restoring have failed,. My next attempt was trying to use the adb sideload feature of TWRP to try to put a new ROM zip file into it, and try to flash that, but TWRP just hangs at "Starting sideload feature" and never really starts it so I am unable to do that. Any ideas on how to get things working? Also why is TWRP unable to do anything correctly? (TWRP v2.6.31)
2nd February 2014, 03:22 PM   |  #2  
Mistertac's Avatar
Recognized Contributor
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 2,272
 
4,295 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Phone_BrickerT_T

Okay, so I was trying to install CM 10.2.1, but I got a missing md5 file error, so it didn't work out. I am using TWRP as my recovery, and naturally I wiped everything before flashing, so I then went into some of the recoveries on my sd card to try to restore from those, unfortunately all attempts at restoring have failed,. My next attempt was trying to use the adb sideload feature of TWRP to try to put a new ROM zip file into it, and try to flash that, but TWRP just hangs at "Starting sideload feature" and never really starts it so I am unable to do that. Any ideas on how to get things working? Also why is TWRP unable to do anything correctly? (TWRP v2.6.31)

Why don't you just take the SD card out of your phone and then put it into your computer and move the ROM file and gapps file to it that way?? Unless you don't have the SD card adapter.

I was having random problems with TWRP myself and got Philz Touch and now I'm good. Just a thought.

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to Mistertac For This Useful Post: [ View ]
2nd February 2014, 05:27 PM   |  #3  
joshm.1219's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 1,528
 
3,501 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
TWRP 2.5.0.2 is supposedly the most stable loki recovery for our phone. I would try "downgrading" to that first, If you still have problems with 2.5.0.2 then I would switch to Philz Touch. I had to switch to Philz because TWRP just doesn't like my S4 for some reason. It sucks though, TWRP has a way better UI than CWM.
The Following User Says Thank You to joshm.1219 For This Useful Post: [ View ]
2nd February 2014, 05:43 PM   |  #4  
Mistertac's Avatar
Recognized Contributor
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 2,272
 
4,295 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by joshm.1219

TWRP 2.5.0.2 is supposedly the most stable loki recovery for our phone. I would try "downgrading" to that first, If you still have problems with 2.5.0.2 then I would switch to Philz Touch. I had to switch to Philz because TWRP just doesn't like my S4 for some reason. It sucks though, TWRP has a way better UI than CWM.

I agree with you there I rather TWRP. Philz takes some getting used to but m actually really liking it now.

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app
The Following 2 Users Say Thank You to Mistertac For This Useful Post: [ View ]
2nd February 2014, 05:51 PM   |  #5  
joshm.1219's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 1,528
 
3,501 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Mistertac

I agree with you there I rather TWRP. Philz takes some getting used to but m actually really liking it now.

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app

It's just the little things like there's no real graphic interface, it's just a throwback Windows menu, or the fact that dalvik cache needs to be wiped separately, etc.
The Following User Says Thank You to joshm.1219 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes