Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Galaxy S3 charging issue

OP shahaf321

2nd February 2014, 04:24 PM   |  #1  
shahaf321's Avatar
OP Member
Flag Hadera
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Hello,
recently after getting my phone back from repair the device will either charge very slowly or doesnt charge at all
usually reconnecting the charger back solves the problem.

i have seen in the forum many people complaining about this issue but i have never seen a real answer for this..
i did rule out the possibility that the charger is flawed, the charger is fine i even baught a new one and tried multiple others.

so it must be either the phone hardware or.. maybe software?.. in case its software i did try reformating the device
but that didnt help at all.

my question is, would reflashing the rom be a possible solution?. i never did flash the rom its the stock one from the day i got it
and it has neevr been reflashed or anything just reformat.

i have no interest in custom roms unless its necesery.
thankyou
Last edited by shahaf321; 2nd February 2014 at 04:28 PM.
2nd February 2014, 05:46 PM   |  #2  
twistedillutions's Avatar
Senior Member
Flag 209
Thanks Meter: 283
 
2,365 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Look at the usb port might be worn out or damage

Sent from my unknown using Tapatalk
2nd February 2014, 05:49 PM   |  #3  
shahaf321's Avatar
OP Member
Flag Hadera
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by twistedillutions

Look at the usb port might be worn out or damage

Sent from my unknown using Tapatalk

i did and it looks fine, i even preordered one fromn ebay just in case this rly is the case, but first
i obviously want to rule out the software.
i dont want 2 deal with the hardware unless i absolutly have to

also, correct me if im wrong, i dont think it is the port mainly because its does work after i reconnect..
and its not like there is more then one way to connect a charger

i would mainly just like to know wether trying to reflash the stock rom may fix the problem.
and if so where can i find one that fits my country without all the mobile companies add-ons
which i can find at samobile website.
and also if anyone has a diffrent solution
Last edited by shahaf321; 2nd February 2014 at 05:51 PM.
2nd February 2014, 05:53 PM   |  #4  
twistedillutions's Avatar
Senior Member
Flag 209
Thanks Meter: 283
 
2,365 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
I ment usb port from device. I read that the port wears out in time. Im lucky mine hasnt. U have stock rom or custom? If u are i doubt its a software issues but with the 4.3 OTA u may never know wat issues may come up

Sent from my unknown using Tapatalk
2nd February 2014, 06:24 PM   |  #5  
shahaf321's Avatar
OP Member
Flag Hadera
Thanks Meter: 3
 
46 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by twistedillutions

I ment usb port from device. I read that the port wears out in time. Im lucky mine hasnt. U have stock rom or custom? If u are i doubt its a software issues but with the 4.3 OTA u may never know wat issues may come up

Sent from my unknown using Tapatalk

i did mean the device port, and as i have mentioned i am using stock rom. but to be honest i have no way of knowing wether the sellers were messing with the rom or not.

could u direct me to where i can find stock rom download that mobile companies does not touch?
i did find samobile but it has just the companies verisions such as orange and so..
because it appears like something i want to try anyway before starting to mess with the hardware
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes