CM, Micromax and OnePlus – Sales Ban Lifted

It’s less than a week since our recent in-depth analysis of the legal battle over the … more

The History of Flagships: Part I – Sony

Every OEM aspiring to conquer the mobile world undoubtedly releases its take on the so-called … more

XDA & New Relic Performance Monitoring [Sponsored]

In other posts we’ve raved about New Relic Mobile for monitoring performance of our … more

XDA’s Top 5 Stories and Videos for 2014 – XDA TV

Yesterday we talked about our favorite Xposed Mods from 2014 on XDA Xposed … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Sd card blank

OP dollyaja

28th January 2014, 11:44 AM   |  #1  
dollyaja's Avatar
OP Senior Member
Flag Yogyakarta
Thanks Meter: 492
 
1,855 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Anyone knows what happen here, my sd card becomes blank and it said unsupported file system. I thought it was the rom related but i change to 3 different rom ,aosp4.4,sammy 4.3 and miui 4.1. It not happen all the time, every reeboot solved but after that it happens again. Help please Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1390905855267.jpg
Views:	2276
Size:	38.7 KB
ID:	2544142

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
28th January 2014, 05:23 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
263 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Is it sandisk card..?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
28th January 2014, 05:25 PM   |  #3  
Senior Member
Flag Davao
Thanks Meter: 117
 
467 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
if it's sandisk well you really got a problem there buddy..
29th January 2014, 12:17 AM   |  #4  
dollyaja's Avatar
OP Senior Member
Flag Yogyakarta
Thanks Meter: 492
 
1,855 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
No its v gen 8GB, it only happen sometimes,i have to reboot to make it work again. Any idea? Or formatting will solve it? Just wanna make sure its not hardware problem

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
29th January 2014, 01:25 AM   |  #5  
Senior Member
Flag Davao
Thanks Meter: 117
 
467 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by dollyaja

No its v gen 8GB, it only happen sometimes,i have to reboot to make it work again. Any idea? Or formatting will solve it? Just wanna make sure its not hardware problem

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

yep try to format it to exfat or fat32..
2nd February 2014, 07:13 PM   |  #6  
dollyaja's Avatar
OP Senior Member
Flag Yogyakarta
Thanks Meter: 492
 
1,855 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
And how to do that? Never had ext sd issue entire life,just this one only

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
2nd February 2014, 07:17 PM   |  #7  
cyberboob's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 386
 
656 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
take the SD card out and put it in an SD card reader that you can plug into your PC (usually via USB)... then right click it and format.
PS
good format allocation size for exfat is 128

The Following User Says Thank You to cyberboob For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes