Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Xperia Mini ST15i] no 3G icon and cannot connect via mobile internet

OP brightblue

1st February 2014, 09:40 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Greetings


I have an Xperia Mini st15i.

The problem is that the phone never shows the E,3G,H icons,
and cannot connect to mobile internet.
(via wifi it works ok).


Initially the phone had the Android 2.3.4 firmware.
The initial update to firmware 4.0.4 build 431 was done using the phone itself.
I had read somewhere that this way,
some problem might occur during the update via the phone
and this causes the 3g,etc icons not to appear
And they suggested to re-flash the phone to build 587, doing a factory reset.
That's why I have (successfully) flashed it from build 431 to ST15i_4.1.B.0.587_Unbranded.ftf using flashtool.
(I've also checked the option during the flashing, to "Reset customizations"=factory reset).

But, it didn't help

The internet settings in the device are ok, I've doublechecked them manually.

And, in Settings>About phone>Status, it shows indeed 3G.
(and generally, the 3G signal here is strong: other phones in the house, using the same or other carriers, all show 3G or Η icon all the time)

I've tried putting other SIMs (of the same or other carrier) in the phone, but didn't work.


What do you suggest?
2nd February 2014, 10:47 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Will it help to do a factory reset via the phone, too? (Settings>Backup & Reset>Factory data reset)
Is it enough?
Or should I do a factory reset via the phone and then re-flash build 587 ?
Last edited by brightblue; 2nd February 2014 at 10:52 AM.
2nd February 2014, 12:02 PM   |  #3  
AndroidLover010's Avatar
Junior Member
Flag Pirot
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Do a factory reset if that wont help then repair your phone via Pc Companion or Sony Update Service
The Following User Says Thank You to AndroidLover010 For This Useful Post: [ View ]
2nd February 2014, 09:28 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
I've just re-flashed it using Sony Update Service and it was fixed.

Thanks a lot.
Last edited by brightblue; 2nd February 2014 at 09:33 PM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes