Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,858 Members 36,498 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] i9505 5ghz WiFi Issue

Tip us?
 
stuffandthat
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: May 2012
Default [Q] i9505 5ghz WiFi Issue

At home I have a 2.4ghz and 5ghz Wifi network setup.

My S4 is always connected to the 5ghz and has never had any problems. My partners iDevices are also connected to it.
The other day when I got home I noticed that I kept getting the error 'Your internet connection is unstable' and couldn't use the 5ghz if I wasn't directly in front of the router. No settings had changed, no updates etc. It will discover and connect to the network but it won't load webpages or anything.

There is no new firmware for my router, I have tried all the different channels, and have even reset the router, and as a temporary fix I've only been using the 2.4ghz network. My iPad still works fine on the 5ghz anywhere in the house, and my partner has had no issues.

Has anyone else had this problem, or does anyone have a solution?
I'm running the stock 4.3 on the phone as I haven't even tried flashing it.
 
sharingan
Old
#2  
sharingan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 607
Posts: 2,115
Join Date: May 2013
Location: Hidden Leaf village

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by stuffandthat View Post
At home I have a 2.4ghz and 5ghz Wifi network setup.

My S4 is always connected to the 5ghz and has never had any problems. My partners iDevices are also connected to it.
The other day when I got home I noticed that I kept getting the error 'Your internet connection is unstable' and couldn't use the 5ghz if I wasn't directly in front of the router. No settings had changed, no updates etc. It will discover and connect to the network but it won't load webpages or anything.

There is no new firmware for my router, I have tried all the different channels, and have even reset the router, and as a temporary fix I've only been using the 2.4ghz network. My iPad still works fine on the 5ghz anywhere in the house, and my partner has had no issues.

Has anyone else had this problem, or does anyone have a solution?
I'm running the stock 4.3 on the phone as I haven't even tried flashing it.
did you changed some wifi settings on your phone ??
cos if that happens you have to match the settings same both on pc{ of router } and phone
even if you are sure that you haven't changed anything just make sure and check the settings again


HIT THANKS IF I HELPED YOU
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes