Open War for Open Android: Antitrust for Cyanogen?

Android and openness is something we talk about all the time, but the recent … more

What Do You Do with All of Your Old Photos?

Smartphone cameras have advanced so tremendously over the past few years that they have … more

Diving into the April 2015 Material Design Update

Before the release of Android 5.0 Lollipop, the Holo Design guidelines served as the … more

New Cyanogen Partnerships Bring Privacy Concerns

New Privacy concerns have emerged regarding Cyanogen’s latest announcements, … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Odin not recognizing my phone

3rd February 2014, 01:55 PM |#11  
Skripka's Avatar
Senior Member
On the top Loading Rail
Thanks Meter: 1,165
 
2,741 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by jlmancuso

Sounds like a cable problem then.

Sent from my SPH-L900 using XDA Premium 4 mobile app

Either that or perhaps the OP is using an old copy of Odin not intended for Knox ROMs.

OP, what Odin version are you running?
 
 
3rd February 2014, 08:58 PM |#12  
Melijah's Avatar
OP Senior Member
Flag Ruston
Thanks Meter: 44
 
187 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
I've used everything from 1.83 to 3.09. I run as administrator. I'll try another cord later today when I get off work but I don't believe that's the issue.

Sent from my SPH-L900 using xda app-developers app
4th February 2014, 12:11 AM |#13  
ianmb's Avatar
Senior Member
Flag Fort Recovery
Thanks Meter: 709
 
1,456 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by Melijah

I've used everything from 1.83 to 3.09. I run as administrator. I'll try another cord later today when I get off work but I don't believe that's the issue.

Sent from my SPH-L900 using xda app-developers app

Have you tried a different USB port on the pc? I can usually switch between the two front ports and Odin will finally recognize it.

ANDROID...A New Digital Revolution Of Incredible Developers
4th February 2014, 01:36 AM |#14  
Melijah's Avatar
OP Senior Member
Flag Ruston
Thanks Meter: 44
 
187 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Yep. All three on my wife's comp and all three on mine.

Sent from my SPH-L900 using xda app-developers app
4th February 2014, 06:51 AM |#15  
Melijah's Avatar
OP Senior Member
Flag Ruston
Thanks Meter: 44
 
187 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Solved. For some reason when I used someone else's cord (and my laptop), Odin noticed it right off the bat. Thanks for the help guys!

Sent from my ratted out SPH-L900 using xda app-developers app to try to take over the world.
4th February 2014, 11:43 PM |#16  
Senior Member
Thanks Meter: 772
 
1,194 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
I had this issue before and helped someone out here recently. Despite the cable "working" most of them don't. I've ALWAYS used a genuine HTC cable (yeah I know...I have a Samsung product) whenever messing around with Odin or when connected to the baseband. Those aftermarket/ebay cables should be avoided for anything other than charging or using MTP.

Sent from my SPH-L900. Please hit the thanks button if I helped you out!
5th February 2014, 12:21 AM |#17  
Skripka's Avatar
Senior Member
On the top Loading Rail
Thanks Meter: 1,165
 
2,741 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by ecs87

I had this issue before and helped someone out here recently. Despite the cable "working" most of them don't. I've ALWAYS used a genuine HTC cable (yeah I know...I have a Samsung product) whenever messing around with Odin or when connected to the baseband. Those aftermarket/ebay cables should be avoided for anything other than charging or using MTP.

Sent from my SPH-L900. Please hit the thanks button if I helped you out!

Meh. Monoprice cables work fine IME.
5th February 2014, 01:51 PM |#18  
Melijah's Avatar
OP Senior Member
Flag Ruston
Thanks Meter: 44
 
187 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
It was an LG cord that did it. But my last cord I used was a ten dollar one from a gas station.

Sent from my SPH-L900 using xda app-developers app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes