Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

sd card mount problem

OP PeterGeorgiou

4th February 2014, 04:50 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Larnaca
Thanks Meter: 51
 
186 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Hi guys, I can safely unmount the sd card from my z1 fine. But when I put the sd card back in, the phone does not read it. I have to restart the phone in order to use the sd card again. Any ideas???
4th February 2014, 09:06 PM   |  #2  
Jiyeon90's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 199
 
835 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
The Phone has to be turned off when you insert/take out the SD card otherwise you can mess something up

Sent from my Xperia Z1
Last edited by Jiyeon90; 4th February 2014 at 09:10 PM.
4th February 2014, 09:15 PM   |  #3  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Planet Earth
Thanks Meter: 617
 
2,984 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by Jiyeon90

The Phone has to be turned off in when you insert/take out the SD card otherwise you can mess something up

I agree with you on this one, this is the safest way but the feature of the card and phone is Plug&Play so it should work too even powered on.

Try this way, reboot the phone with the card insert into it, then click "Unmount SD card", wait until message will appear "now you can remove the card" then a message will be on the phone saying, Card Removed, close all the notifications and go back to menu, wait a minute, insert the card again. Do you read the card?
4th February 2014, 10:00 PM   |  #4  
OP Senior Member
Flag Larnaca
Thanks Meter: 51
 
186 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Info 2 thank you
Thank you for the replies I will try again tomorrow as i dont have the phone in front of me at the moment and i will let you know
5th February 2014, 05:40 PM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Larnaca
Thanks Meter: 51
 
186 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Smile
ok guys it must have been a freak of the moment because now it works fine! thank you for the help!
5th February 2014, 06:13 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
219 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
I have the same issue with 64GB SDXC and my Z1s. Other cards 32GB or less work fine without reboot.

Sent from my SGP312 using Tapatalk
5th February 2014, 06:19 PM   |  #7  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Planet Earth
Thanks Meter: 617
 
2,984 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by ngvuanh

I have the same issue with 64GB SDXC and my Z1s. Other cards 32GB or less work fine without reboot.

I got 64GB SDXC and I don't have this problems. You just have to follow the steps, close notifications and wait between one process and another to let the phone to read the card.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes