5,598,718 Members 37,963 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Soft Brick or Hard Brick

Tip us?
 
Bitcloud30
Old
(Last edited by Bitcloud30; 5th February 2014 at 10:23 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 129
Join Date: Apr 2012
Location: Philippines
Default Soft Brick or Hard Brick

So last night my phone died without any reason and start to loop on "SAMSUNG" and "SAMSUNG GALAXY SIII". so what i did is to remove the battery for a couple mins and press the power button hoping that it would be totally off, but it didnt work at all. i tried entering RECOVERY (TWRP) and DOWNLOAD MODE but for some reason it can stay there for too long it would go black in an instant.

i just upgraded my FIRMWARE to 4.3 using DocHoliday77 root66 4.3 (MJC) after i odin. i immediately FLASH S3Rx 3.0 TouchWiz 4.3 MJC (1-27- 14) and i chosen DKP for my kernel..

i've done ODIN couple of times already and am very successful with it because i always look at Doc's guide every time i do it.

now just to say to myself that my phone will work again, can anyone of you tell me if i can still get my phone working again using the "[HOWTO] UnBrick T-Mobile S III QHSUSB_DLOAD w/Video Walkthrough"

am still worried until this time because am not sure if its soft or hard brick

Edit: i remembered, i open my mobile data for 5 - 10mins after than i closed the screen there it started the Brick or Bootloop.
 
Perseus71
Old
#2  
Perseus71's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2325
Posts: 4,148
Join Date: Feb 2011

 
DONATE TO ME
If you can get it to stay in Download mode, then do Odin. Otherwise follow the video.
 
Naturesretard
Old
#3  
Naturesretard's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 367
Join Date: Nov 2011
Location: Chino
Try flashing stock???

Sent from my SM-N900T using XDA Premium 4 mobile app
Retired (Yet still winning my love!)
OG EVO 4G (Supersonic)
Hardware version: 0004
ROM: Digital Karma v9
Kernel: Still deciding!
______________________________________
Current Device: Samsung Galaxy S3 (SGH-T999)
ROM: Vanilla Rootbox
Kernel: KT747 Latest (The Tiamat 3.3.7 of GS3 Kernels)
 
Bitcloud30
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 129
Join Date: Apr 2012
Location: Philippines
i already solve it.. it was a hardware issue, power switch was the main problem..i was worried as F**K when i was in that situation.
 
xguju
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 11
Join Date: Jan 2008
Location: Tampa, FL
I have a similar situation. What did you do to the power switch to fix it.

Sent from my cm_tenderloin using Tapatalk HD
 
Perseus71
Old
#6  
Perseus71's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2325
Posts: 4,148
Join Date: Feb 2011

 
DONATE TO ME
Power Button can get Stuck for a while. You can either try to pry it loose or send it for repair.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Say Goodbye to Holo Blue Once and for All

When Google released Android 4.4 KitKat back in October of last year, they changed quite a bit … more

Sony Z Ultra Google Play Edition Receives Bluetooth Certification for Android 4.4.3

You may recall that a few days ago, Sprint jumped the gun … more

Easily Configure Xposed Module Projects in Eclipse

XDA Recognized Developer rovo89‘s innovative and versatile Xposed Framework allows … more

Android Control Center Becomes Quick Control Panel, Brings Host of New Features

You may recall that back in August of last year, we talked … more