Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Which RUU to use .. Please help!

OP DArkSm4sh

7th February 2014, 05:54 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
So today i got a notification that Kitkat is available for my HTC One and after downloading it i got a message notifying me that my phone is probably modified and that i can't install the update for my protection.

So can anyone please tell me which RUU should i use to return to stock? and if there is no RUU for my model then is there any Nand backup?

Here is my phone info:

** UNLOCKED **

M7_U PVT SHIP S-OFF RH

CID-HTC__032

HBOOT-1.44.0000

RADIO-4A.21.3263.04

OpenDSP-v31.120.274.0617

eMMC-boot




Thanks in advance.
7th February 2014, 06:02 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 443
 
1,801 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Need an output of fastboot getvar all (remove imei/sn info) to suggest what to try.
The Following User Says Thank You to SaHiLzZ For This Useful Post: [ View ]
7th February 2014, 06:42 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by SaHiLzZ

Need an output of fastboot getvar all (remove imei/sn info) to suggest what to try.

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.21.3263.04
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.29.401.12
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno:
(bootloader) imei: 3
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_u
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0711000
(bootloader) cidnum: HTC__032
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3982mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
7th February 2014, 06:48 PM   |  #4  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal, Quebec
Thanks Meter: 1,384
 
3,589 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by DArkSm4sh

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.21.3263.04
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.29.401.12
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno:
(bootloader) imei: 3
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_u
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0711000
(bootloader) cidnum: HTC__032
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3982mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT

have you changed your cid? Normally cid HTC__032 is for PN0710000 not for PN0711000...
The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ View ]
7th February 2014, 06:59 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by alray

have you changed your cid? Normally cid HTC__032 is for PN0710000 not for PN0711000...

Yes i did, it was Zero's or One's (Can't remember exactly) which is as i was told a super CID and another user told me to change it to HTC__032 to be able to flash a rom when i my phone had problems one week ago.
7th February 2014, 07:16 PM   |  #6  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal, Quebec
Thanks Meter: 1,384
 
3,589 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by DArkSm4sh

Yes i did, it was Zero's or One's (Can't remember exactly) which is as i was told a super CID and another user told me to change it to HTC__032 to be able to flash a rom when i my phone had problems one week ago.

  1. you can change back cid to match PN0711000 MID and run the 1.29.401.2 ruu.exe
    compatible cid:
    HTC__001
    HTC__J15
    HTC__A48
    HTC__M27

    or
  2. Change MID to match CID HTC__032 and run the 1.28.401.7 ruu.exe
    required MID: PN0710000


If you are noob at this then the first solution is easier

Code:
fastboot oem writecid HTC__001
fastboot reboot-bootloader
then run the ruu

if you have some knowledge then changing mid to PN0710000 and using the 1.28.401.7 is the best solution imo. why? because this version get ota pretty much faster then PN0711000

if you want to change MID you will need this tool. when in recovery, adb push it to your sdcard and then run it from recovery. then run the ruu.exe

feel free to ask if this is not clear.
Last edited by alray; 7th February 2014 at 07:19 PM.
The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ View ]
7th February 2014, 07:26 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by alray

  1. you can change back cid to match PN0711000 MID and run the 1.29.401.2 ruu.exe
    compatible cid:
    HTC__001
    HTC__J15
    HTC__A48
    HTC__M27

    or
  2. Change MID to match CID HTC__032 and run the 1.28.401.7 ruu.exe
    required MID: PN0710000


If you are noob at this then the first solution is easier

Code:
fastboot oem writecid HTC__001
fastboot reboot-bootloader
then run the ruu

if you have some knowledge then changing mid to PN0710000 and using the 1.28.401.7 is the best solution imo. why? because this version get ota pretty much faster then PN0711000

if you want to change MID you will need this tool. when in recovery, adb push it to your sdcard and then run it from recovery. then run the ruu.exe

feel free to ask if this is not clear.

Edit: Already got the answer.

Thanks a lot, i will change the MID using the provided tool. I have a final question, do i have to lock the bootloader before running the RUU?
Last edited by DArkSm4sh; 7th February 2014 at 07:43 PM.
7th February 2014, 08:01 PM   |  #8  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal, Quebec
Thanks Meter: 1,384
 
3,589 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by DArkSm4sh

Edit: Already got the answer.

Thanks a lot, i will change the MID using the provided tool. I have a final question, do i have to lock the bootloader before running the RUU?

not with s-off
The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ View ]
7th February 2014, 09:24 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by alray

not with s-off

Since i am S-off then i don't have to relock it right?
7th February 2014, 09:25 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 443
 
1,801 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
That is exactly what @alray has said. NO need to relock with S-OFF.

The Following 2 Users Say Thank You to SaHiLzZ For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes