Unofficial CM12 for Android One, Disabling Encryption on Nexus 6 – XDA TV

Android One devices have received an Unofficial CyanogenMod … more

Pushbullet Universal Copy/Paste Availabe for Linux, Mac OS X

Pushbullet is one of those useful utilities that once installed, permanently … more

Enable the Hidden Notification LED on the Google Nexus 6!

LED notification lights have existed on Android devices since the very beginnings … more

MX Player Ready to Rock on Lollipop

A good video player should be reliable and free. One of the XDA Community Apps, MX Player, meets both of … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

SD Card Format

OP zervic

6th February 2014, 07:37 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 64
 
624 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
ROM: CM 11-20140204-NIGHTLY-skyrocket

I've done some searches and was not able to find anyone with the same issue as me. So, erased my SD card through the ROM (Settings > Storage > Erase SD card

I rebooted the phone,and it told me there was a blank SD card in there and I needed to format it. Well, every time I try to format it, my phone reboots. I tried doing it through recovery, and it told me error mounting SD card.

Any ideas on how to fix this or is my SD card shot? It was working perfectly fine before I erased it. I would plug it into a computer, but i don't have an adapter.

Thanks in advance!
6th February 2014, 07:57 AM   |  #2  
Commodore 64's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 76
 
164 posts
Join Date:Joined: May 2013
Format it in your computer. Use FAT32 file system and do a quick format.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using xda app-developers app
6th February 2014, 08:33 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 64
 
624 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Commodore 64

Format it in your computer. Use FAT32 file system and do a quick format.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using xda app-developers app

Yea...that's what I figured I was going to have to do. Guess I need to find an adapter lol.
6th February 2014, 09:06 AM   |  #4  
vincom's Avatar
Recognized Contributor
Flag bolton, on
Thanks Meter: 3,407
 
3,146 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by zervic

Yea...that's what I figured I was going to have to do. Guess I need to find an adapter lol.

its not really an adapter, its the usb cable that came with the phone or any samsung cable, blackberry cable and many others might even work
6th February 2014, 12:44 PM   |  #5  
TheCybertronian's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 452
 
719 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Vin his problem isn't the cable bro it formatted incorrectly the phone doesn't recognize it and can't mount it via recovery to format it. He just needs to toss it on a computer and do it from there.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Tapatalk
6th February 2014, 02:20 PM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 64
 
624 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by TheCybertronian

Vin his problem isn't the cable bro it formatted incorrectly the phone doesn't recognize it and can't mount it via recovery to format it. He just needs to toss it on a computer and do it from there.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Tapatalk

yea....tried it via USB and couldn't get it to work. Guess I need to find an adapter so I can get it connected directly to my computer. Thanks for the help everyone.
6th February 2014, 06:31 PM   |  #7  
vincom's Avatar
Recognized Contributor
Flag bolton, on
Thanks Meter: 3,407
 
3,146 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by zervic

yea....tried it via USB and couldn't get it to work. Guess I need to find an adapter so I can get it connected directly to my computer. Thanks for the help everyone.

so even w/a pc you couldnt format it, what was the error when doing that.
adapters are really cheap anyways
8th February 2014, 05:43 AM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 64
 
624 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by vincom

so even w/a pc you couldnt format it, what was the error when doing that.
adapters are really cheap anyways

No error... Just the internal card showed up. I tried mounting it and then plugging in the phone, same thing. Really strange. Yea, adapter isn't a huge deal, just caught me off card that it reboots my phone when I try to format it through the ROM.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes