Guide to Dual Boot Snapdragon Note 4

Dual Boot is one of the most desirable features for a flashaholic, and with this guide by XDA … more

Has ART Made a Noticeable Jump in App Performance?

We’ve received mixed reports about switching to ART but it seems that the … more

Samsung Galaxy S6 Edge Drop Test

The Samsung Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge are already proving to be amongst the head turners of 2015. … more

Consolidated GApps Central

Following the retirement of Paranoid Android GApps Provider TKruzze and subsequent deletion of … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Auto correct stopped working

8th February 2014, 03:34 PM   |  #1  
OP Member
Flag Brooklyn
Thanks Meter: 1
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
I have tried everything. Clearing the settings, Restarting, shutting down, booting into recovery, but nothing gets my auto correct back. Just to be clear I am referring to when I, for example, would type 'hellp' into messaging, and it automatcially gets fixed when I hit the space bar. I'm on Wicked btw

Any ideas?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk
Last edited by Pashovski; 8th February 2014 at 03:44 PM. Reason: updated
8th February 2014, 11:01 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 97
 
464 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
LOL, I spend hours looking for menu to turn it off, since I could not type any word that was not in dictionary and corrections were almost always wrong, for your example hellp could be misspelled hello but also help, hell etc. So stupid question: is it still turn on?
8th February 2014, 11:05 PM   |  #3  
OP Member
Flag Brooklyn
Thanks Meter: 1
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Im not sure what you mean , "is it still turn on" ?

Dictionary? I dont even have a dictionary app in this rom.

Ive tried all the settings, including resetting them, so every thing *should* be turned on

Sent from my SM-N900T using Tapatalk
8th February 2014, 11:37 PM   |  #4  
BableMan's Avatar
Senior Member
Flag Perched at the peak of a bell curve
Thanks Meter: 34
 
163 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Pashovski

Im not sure what you mean , "is it still turn on" ?

Dictionary? I dont even have a dictionary app in this rom.

Ive tried all the settings, including resetting them, so every thing *should* be turned on

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

Have you changed keyboards? I had this happen on an HTC and reinstalling the stock keyboard worked for me even though I was using swiftkey.

I assume it worked when you first installed your custom rom?

I think the other guy meant the built in dictionary that's part of the OS or keyboard, not an app. That's the library that lets auto-correct work.
Last edited by BableMan; 8th February 2014 at 11:43 PM.
The Following User Says Thank You to BableMan For This Useful Post: [ View ]
9th February 2014, 12:08 AM   |  #5  
OP Member
Flag Brooklyn
Thanks Meter: 1
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Smile
Quote:
Originally Posted by BableMan

Have you changed keyboards? I had this happen on an HTC and reinstalling the stock keyboard worked for me even though I was using swiftkey.

I assume it worked when you first installed your custom rom?

I think the other guy meant the built in dictionary that's part of the OS or keyboard, not an app. That's the library that lets auto-correct work.

I hadn't changed keyboards, but I have now

I installed swiftkey, and its working the way it should.

I don't know how to re-install the stock keyboard btw - do you mean just switch the keyboard and input method to Samsung keyboard, or is it something else? Also, yes it did work when I first installed the rom.
The Following User Says Thank You to Pashovski For This Useful Post: [ View ]
9th February 2014, 12:50 AM   |  #6  
BableMan's Avatar
Senior Member
Flag Perched at the peak of a bell curve
Thanks Meter: 34
 
163 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Pashovski

I hadn't changed keyboards, but I have now

I installed swiftkey, and its working the way it should.

I don't know how to re-install the stock keyboard btw - do you mean just switch the keyboard and input method to Samsung keyboard, or is it something else? Also, yes it did work when I first installed the rom.

I just asked this awesome community for the stock HTC Sence keyboard .apk and they served it up within hours, for the Gnote3 just do a search for the latest touchwiz keyboard and that should turn up an apk.

But it sounds like swiftkey fixed it and I'm pretty sure you'll like it more than the stock keyboard, letting it learn from old SMSs/facebook/twitter/gmail/etc will help it a lot too.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes