Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Having weird battery Problems

OP Bmanzella527

5th February 2014, 05:02 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
I recently traded for a rooted HTC one.


I'm pretty average with knowledge root and flashing

I have a problem when I flash a Rom my battery drops rapidly. If I reboot my phone I will go from 60% to 45& out of nowhere.
I used battery calibration when I flashed but I'm still having problems. Any suggestions?
6th February 2014, 04:20 AM   |  #2  
disconnecktie's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,250
 
5,311 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by Bmanzella527

I recently traded for a rooted HTC one.


I'm pretty average with knowledge root and flashing

I have a problem when I flash a Rom my battery drops rapidly. If I reboot my phone I will go from 60% to 45& out of nowhere.
I used battery calibration when I flashed but I'm still having problems. Any suggestions?

Battery calibration is a myth for starters. If you're dropping that much there is a good chance you could have a bad battery which is why the guy wanted to trade in the first place. To find out for sure. Flash the stock Rom and run it for a few days. Charge it to 100% and see if between reboots it drops large amounts. If it does then the battery is probably bad. The thunderbolt would do this when the battery started to die.

Sent from my HTC6500LVW using Tapatalk
7th February 2014, 06:43 AM   |  #3  
nrfitchett4's Avatar
Senior Member
Flag San Antonio
Thanks Meter: 522
 
6,394 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
If it is a bad battery, phone should still be warrantied by htc.

Sent from my HTC6500LVW using Tapatalk
9th February 2014, 04:53 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
1 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Battery
I had a similar issue. My battery started staying at 100% when charged till reboot then would show correctly after reboot. Then started dropping 15-20% at a time or shutting down with 20% or more. Sent to HTC for repair. 10 days had it back good as new.
The Following User Says Thank You to Draggonxxx For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes