5,605,438 Members 44,833 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Windows 8.1 on GT-P5210... Some thinking out loud.

Tip us?
 
mobile_mogul
Old
(Last edited by mobile_mogul; 30th January 2014 at 05:22 PM.) Reason: Bounty Added
#1  
mobile_mogul's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 49
Join Date: Apr 2009
Post Windows 8.1 on GT-P5210... Some thinking out loud.

Greetings!
Our tablet (GT-P5210) is extremely close to the makings of an ativ tab 3. I'm researching anything I can that surrounds Intel based tablets (more specifically the clover-trail/clover-trail+ platforms) and how roms are flashed to them. I've found that in order to flash any Samsung windows based device, you must plug in a keyboard. Has anyone tried holding the windows key down at boot using a regular keyboard using the otg cable and a properly formatted SD card or USB stick with Windows 8.1 32-bit, all to see if anything happens at all on our tabs? I seriously doubt anything will come of it as the boot loader is for android, but you never know...

Also, I found this on the Microsoft website:
http://www.microsoft.com/en-us/windo...=Windows%208.1
Interesting to say the least...

How can we go about adding an option into CWM or TWRP to boot from sd card? That may be all we need...

Edit:
I'm willing to throw a couple litecoins into a pool to get this going. I don't think a bounty could hurt....
HTC | Tmobile HD2
WinMo ROM: .`..- Energy -.. 21916
Android ROM: MDJ FroYo Sense Clean v. 2.4
Radio: 2.15.50.14
SPL: HSPL3_DFT
_______________________________
White Mytouch Slide 3g
ROM: CR_Mod_1.35.531_OTA
_______________________________
Black T-Mo USA G1
Unlocked on AT&T
ROM: CM-4.1.999_DRAMAROM
Recovery: Amon Ra's Custom Recovery v1.2.3
Radio: 2.22.19.26I
SPL: 1.33.2005
The Following User Says Thank You to mobile_mogul For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mobile_mogul
Old
#2  
mobile_mogul's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 49
Join Date: Apr 2009
Update:
I'm researching how to chainload something on our devices...
I'm thinking if I can get a multirom cooked up with the second rom being a simple chainloader to another bootloader, we may have something. Someone please provide input as i'm blindly going about this...
HTC | Tmobile HD2
WinMo ROM: .`..- Energy -.. 21916
Android ROM: MDJ FroYo Sense Clean v. 2.4
Radio: 2.15.50.14
SPL: HSPL3_DFT
_______________________________
White Mytouch Slide 3g
ROM: CR_Mod_1.35.531_OTA
_______________________________
Black T-Mo USA G1
Unlocked on AT&T
ROM: CM-4.1.999_DRAMAROM
Recovery: Amon Ra's Custom Recovery v1.2.3
Radio: 2.22.19.26I
SPL: 1.33.2005
 
Restl3ss
Old
#3  
Restl3ss's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 353
Posts: 281
Join Date: Aug 2013
Location: Fort Mcmurray

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mobile_mogul View Post
Update:
I'm researching how to chainload something on our devices...
I'm thinking if I can get a multirom cooked up with the second rom being a simple chainloader to another bootloader, we may have something. Someone please provide input as i'm blindly going about this...
I'd love to help you with this any way I can, PM me?
Death to all but metal.
If you like my work, why not hit that thanks button?

My rom:
 
mobile_mogul
Old
#4  
mobile_mogul's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 49
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by Restl3ss View Post
I'd love to help you with this any way I can, PM me?
We need to get this ported in...
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2011403
After that, we should be able to boot some sort of a linux distro... Which is a step in the right direction.
HTC | Tmobile HD2
WinMo ROM: .`..- Energy -.. 21916
Android ROM: MDJ FroYo Sense Clean v. 2.4
Radio: 2.15.50.14
SPL: HSPL3_DFT
_______________________________
White Mytouch Slide 3g
ROM: CR_Mod_1.35.531_OTA
_______________________________
Black T-Mo USA G1
Unlocked on AT&T
ROM: CM-4.1.999_DRAMAROM
Recovery: Amon Ra's Custom Recovery v1.2.3
Radio: 2.22.19.26I
SPL: 1.33.2005
 
Restl3ss
Old
#5  
Restl3ss's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 353
Posts: 281
Join Date: Aug 2013
Location: Fort Mcmurray

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mobile_mogul View Post
We need to get this ported in...
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2011403
After that, we should be able to boot some sort of a linux distro... Which is a step in the right direction.
Way easier said than done. Forgetting for a second that it's a completely different bootloader, much of the intel-specific things are not available in the source tree. Not impossible, but it's a fairly large project.

---------- Post added at 10:39 PM ---------- Previous post was at 10:39 PM ----------

Quote:
Originally Posted by mobile_mogul View Post
We need to get this ported in...
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2011403
After that, we should be able to boot some sort of a linux distro... Which is a step in the right direction.
That being said, I'm still willing to go the mile.
Death to all but metal.
If you like my work, why not hit that thanks button?

My rom:
 
mobile_mogul
Old
#6  
mobile_mogul's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 49
Join Date: Apr 2009
I don't think it's a full bootloader...
I believe the mod is of 3 parts:
1.) A mod to TWRP (Adds the multiboot option to advanced)
2.) Kernel Edit (kexec-hardboot patch)
3.) The multirom.zip mod files.
HTC | Tmobile HD2
WinMo ROM: .`..- Energy -.. 21916
Android ROM: MDJ FroYo Sense Clean v. 2.4
Radio: 2.15.50.14
SPL: HSPL3_DFT
_______________________________
White Mytouch Slide 3g
ROM: CR_Mod_1.35.531_OTA
_______________________________
Black T-Mo USA G1
Unlocked on AT&T
ROM: CM-4.1.999_DRAMAROM
Recovery: Amon Ra's Custom Recovery v1.2.3
Radio: 2.22.19.26I
SPL: 1.33.2005
 
Nitro_123
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 320
Join Date: Feb 2011
Location: Salmiya
I've been wanting to do the same thing since the Tab 3 came out :P I also came to the same conclusions as you but I didn't know about the multiboot tool
I'm sure we can do SOMETHING if some people smarter than us work on it :P I think Linux will be easy and even Windows can be made to work on the tab 3
Only time will tell though
Good luch
Trying to help
 
Nitro_123
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 320
Join Date: Feb 2011
Location: Salmiya
@mobile_mogul I'll try the keyboard thing and report back. AFAIK i don't think it's going to work as Samsng uses their own custom bootloader.
But who knows
Trying to help
 
Nonta72
Old
#9  
Nonta72's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 340
Posts: 283
Join Date: Mar 2013
Location: Gallifrey
If only this was possible !!!
The Following User Says Thank You to Nonta72 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
calden74
Old
(Last edited by calden74; 16th March 2014 at 09:01 AM.)
#10  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 27
Join Date: Sep 2011
Wow, talk about trying to shove a square peg into a round hole. Even if it was possible and I highly doubt it, the experience would be dreadful at best. With only 1GB RAM, 16GB of slow SSD space, a CPU that has half of the CPU score that a current Quadcore Atom tablet has, I shudder the thought.You are much better in trying to get Android working on a Dell Venue Pro 8, which is a fantastic tablet by the way, than the other way around. It would also benefit a much larger community, where as this maybe a handful would want.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes