5,600,612 Members 34,044 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

CWM Will only install CM11 - Official ROMs Abort

Tip us?
 
DannyBoy
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 93
Join Date: Nov 2003
Location: Norwich, UK
Default CWM Will only install CM11 - Official ROMs Abort

I have Phil Touch 6.0.4.5 CWM installed.

I put this on to try CM11. Didn't like it so re-flashed the the latest official ROM and its been running fine for a while now.

Theres a new official update out I wanted to try but flashing via CWM it says "Installation aborted".

I then tried the older official ROM and this too aborts hower CM11 installs fine.

Any ideas? I am Wiping ROM and clearing Cache.
DannyBoy

Currently: Mega I9205 & Galaxy Gear

Previously: S4, Note2, Tab2, Note, S3, Tab1, S2, iPhone4, iPad2, iPad, Desire S, Desire, Hero, iPhone 3GS, Touch Pro 2, iPhone 3G, iPhone, Diamond, Orbit 2, Hermes, iPhone 1, Athena, Orbit, Universal, XDAIIi, XDAIIs, XDAII, XDAI
 
Silesh.Nair
Old
(Last edited by Silesh.Nair; 10th February 2014 at 10:25 AM.)
#2  
Silesh.Nair's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2130
Posts: 1,588
Join Date: Mar 2012
Location: Gods Own Country

 
DONATE TO ME
You cannot flash official updates with custom recovery. You need the stock recovery for it.

A word of caution. The new OTA update most likely has knox. If you plan to try out other custom roms, refrain from flashing. If you are only a stock rom user, flash away.

Sources : here
Downloads : MEGA 6.3 [ Mediafire : here | Mega : here ] || LENOVO k860/i [ Mediafire : here ]
Threads : CM11 / PA / AOKP / SLIMKAT / BEANSTALK-MOKEE-GUMMY-CARBON
GApps : BaNkS / CM11 / Slimkat
Videos : CM11 | SLIMKAT
 
DannyBoy
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 93
Join Date: Nov 2003
Location: Norwich, UK
Quote:
Originally Posted by Silesh.Nair View Post
You cannot flash official updates with custom recovery. You need the stock recovery for it.

A word of caution. The new OTA update most likely has knox. If you plan to try out other custom roms, refrain from flashing. If you are only a stock rom user, flash away.
Thats odd. I could have sworn I reflashed the official rom using CWM.

Thanks for clearing that up.

Can I still enter standard recovery having CWM on there or do I need to reflash via a standard recovery via odin?
DannyBoy

Currently: Mega I9205 & Galaxy Gear

Previously: S4, Note2, Tab2, Note, S3, Tab1, S2, iPhone4, iPad2, iPad, Desire S, Desire, Hero, iPhone 3GS, Touch Pro 2, iPhone 3G, iPhone, Diamond, Orbit 2, Hermes, iPhone 1, Athena, Orbit, Universal, XDAIIi, XDAIIs, XDAII, XDAI
 
Silesh.Nair
Old
#4  
Silesh.Nair's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2130
Posts: 1,588
Join Date: Mar 2012
Location: Gods Own Country

 
DONATE TO ME
You need to flash one using Odin. If you have a flashable recovery zip file, you can replace the recovery image in the zip file with a stock one.

Sent from my GT-I9205 using Tapatalk

Sources : here
Downloads : MEGA 6.3 [ Mediafire : here | Mega : here ] || LENOVO k860/i [ Mediafire : here ]
Threads : CM11 / PA / AOKP / SLIMKAT / BEANSTALK-MOKEE-GUMMY-CARBON
GApps : BaNkS / CM11 / Slimkat
Videos : CM11 | SLIMKAT
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes