Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

"Camera Failed" after upgrading to KitKat...??

OP s2kpdx

10th February 2014, 03:12 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 21
 
72 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Got a strange issue here. My camera was working fine on JB (stock rom & also on KnoxRaid 2.6). After the kitkat v2 release of Knoxraid I decided to give it a try. Everything is perfect except whenever I open the camera I get "Warning - Camera Failed". I restored back to mj5 thinking it was maybe a hardware thing but no, the camera works perfectly on stock mj5. So I decided to test Knoxraid 2.6 (non kitkat version) and again, camera work fine. I have asked Drakeymcmb what he thinks about the issue, but I think it has even him stumped. He suggested I try the other kitkat rom leaked by designgears. So again I restored back to mj5 and then tried the designgears leak. No luck, camera failed. I have wiped my internal memory and tried everything I can think of. I am hoping maybe someone has run into this issue and knows a fix?? Please help!! Thanks!
10th February 2014, 06:54 AM   |  #2  
TeldenW's Avatar
Senior Member
Flag Provo, UTAH
Thanks Meter: 12
 
343 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Not having any camera failing, but I'm experiencing a pretty substantial lag after taking a photo.
When i hit the shutter button, my screen will say "Processing". If the camera moves AT ALL before the "processing" is done, the picture will be blurry -it almost looks like I've moved the camera during exposure.
Anyone else having this problem?

AT&T Note 3
10th February 2014, 07:17 AM   |  #3  
mutantblack's Avatar
Senior Member
Flag Tornados City
Thanks Meter: 938
 
2,766 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
I notice that as well. I just turn the smart stabilization off and problem solved. Turn it back on when you wanna take pic in the dim light situation and be prepare to hold the phone still.
The Following User Says Thank You to mutantblack For This Useful Post: [ View ]
10th February 2014, 04:15 PM   |  #4  
TeldenW's Avatar
Senior Member
Flag Provo, UTAH
Thanks Meter: 12
 
343 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by mutantblack

I notice that as well. I just turn the smart stabilization off and problem solved. Turn it back on when you wanna take pic in the dim light situation and be prepare to hold the phone still.

That's a great tip. I'm going to try that.
Thanks!

AT&T Note 3
10th February 2014, 06:35 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 21
 
72 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Were really talking about 2 completely different issues here. I wish my problem was that the camera was too slow, but mine will not load at all...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes