5,595,268 Members 46,908 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Root the unrooted Note 2 N7100

Tip us?
 
puttagunta_h
Old
#1  
puttagunta_h's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Apr 2010
Location: Puchong
Angry [Q] Root the unrooted Note 2 N7100

Hi,

I have rooted by Note 2 N7100 in the past using the ODIN tool and CWM. But I had issues with some apps that were being closed at random etc. So I got tired and unrooted. But now I wanted to root it again using the ODIN. But ODIN is not able to detect my phone at all.

Please someone help me. Now that my note 2 got the 4.3, it is bloated with all kinds of crap from Samsung. I need to root to remove all the crap.

Thanks n Regards,
Harsha Puttagunta
 
singhpratik87
Old
#2  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 394
Posts: 836
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by puttagunta_h View Post
Hi,

I have rooted by Note 2 N7100 in the past using the ODIN tool and CWM. But I had issues with some apps that were being closed at random etc. So I got tired and unrooted. But now I wanted to root it again using the ODIN. But ODIN is not able to detect my phone at all.

Please someone help me. Now that my note 2 got the 4.3, it is bloated with all kinds of crap from Samsung. I need to root to remove all the crap.

Thanks n Regards,
Harsha Puttagunta
Remove samsung usb drivers and reinstall them,that might work
 
puttagunta_h
Old
#3  
puttagunta_h's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Apr 2010
Location: Puchong
Thumbs down Doesn't Help

Quote:
Originally Posted by singhpratik87 View Post
Remove samsung usb drivers and reinstall them,that might work
Naa... this is a new laptop. So all new. still deleted the drivers and reinstalled. No luck.
 
singhpratik87
Old
(Last edited by singhpratik87; 11th February 2014 at 02:15 AM.) Reason: possible solution?
#4  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 394
Posts: 836
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by puttagunta_h View Post
Naa... this is a new laptop. So all new. still deleted the drivers and reinstalled. No luck.
i did google this issue and people have come up with various possibilities what could be wrong right from faulty usb cable to re installing drivers to factory resetting their device 3x for ODIN to be able to detect their device, i am a newbie too at these things so i am not really sure what could possibly be stopping from ODIN detecting your phone but i'll be on the look out and see if i can refer to you a solution if you haven't solved it already but if you do fix it somehow please post what exactly you did to make it work so it could help future users in case they run into the same issue.

EDIT: follow this word to word ,might work for you,let me know http://forum.xda-developers.com/show...34&postcount=7
 
puttagunta_h
Old
#5  
puttagunta_h's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Apr 2010
Location: Puchong
Unhappy Crazy

Quote:
Originally Posted by singhpratik87 View Post
i did google this issue and people have come up with various possibilities what could be wrong right from faulty usb cable to re installing drivers to factory resetting their device 3x for ODIN to be able to detect their device, i am a newbie too at these things so i am not really sure what could possibly be stopping from ODIN detecting your phone but i'll be on the look out and see if i can refer to you a solution if you haven't solved it already but if you do fix it somehow please post what exactly you did to make it work so it could help future users in case they run into the same issue
It can't be the issue with the cable as I am able to use the cable for other things like backups and moving data from phone to PC etc. The issue with the Factory reset is that i dont have a spare phone at the moment. So if this device screws i am dead without a mobile to use.

Let me search some more and if I can find a solution i will post it here. Else I am going for the Cyanogenmod installer. I am tired of this.
 
singhpratik87
Old
#6  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 394
Posts: 836
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by puttagunta_h View Post
It can't be the issue with the cable as I am able to use the cable for other things like backups and moving data from phone to PC etc. The issue with the Factory reset is that i dont have a spare phone at the moment. So if this device screws i am dead without a mobile to use.

Let me search some more and if I can find a solution i will post it here. Else I am going for the Cyanogenmod installer. I am tired of this.
Alright goodluck dude,hope you can fix it
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Android App Review: Lock it Down with Lockdown Pro – XDA Developer TV

Our smartphones are our lives. They store our contacts, emails, … more

Get the AOSP Lock Screen on Your ICS-Powered Samsung Device

Android is the only popular mobile operating system that allows users, … more

Motorola Droid RAZR HD and M to Receive KitKat in a “Few More Weeks”

Verizon and Motorola shocked us all back in November when … more

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more